Idas Mirakel

När man är galet stressad.

Klockan 9:00 skulle Collin börjat förskolan och jag hade examinations seminarie i denna kurs idag vid 10:00 vilket höll på att gå åt pipan idag.
Jag och Collin tog sovmorgon till 8:00, åt frukost ihop precis som tänkt. Med en stor tallrik flingor och yoghurt plus knäckebröd i magen så var Collin på strålande morgonhumör! Det är alltid lika kul att sitta och lyssna på hans planer för dagen. Ofta är dem helt tagna ur luften, han har alltid mycket som ska hinnas med på föris 😉

När vi var klara för att åka till föris sisådär 8:42 så dog strömmen. Ja för oss som bor ute på landet så är det inget konstigt egentligen, det händer titt som tätt men oftast nu för tiden är det planerat avbrott. Denna morgons avbrott var inte planerat!
Jag kände oron komma så vi tog på oss, gick ut till garaget och väl inpackade i bilen så går ju givetvis inte garageporten att öppna. Det finns för och nackdelar med den där underbara lilla knappen in till bilparadiset.

Panik!
Jag som dessutom ska samåka med en klasskompis och har obligatoriskt i skolan idag. Typiskt!
Jag är rätt skör i mina nerver på morgonkvisten så jag ringer givetvis och skäller på stackars Alex, som om det vore hans fel. Nåja han borde tagit reda på hur man tar sig ut ur garaget vid avbrott. 😉
Efter flera försök att dra i nödsnöret som hängde i taket får jag till slut upp porten en halvmeter så jag sedan kan putta upp porten underifrån. Det var nog lite lättare än jag först trodde men innan jag visste hur jag skulle göra så var den bra tung att dra upp i ett mini snöre.

Det lustiga var att när jag väl stövlar in på föris så är där kolsvart. De hade strömavbrott även där! Collin han tyckte det var rätt spännande att ”dagis är mööökt” 😉
Summasumarum så åkte Alex hem från jobbet i ilfart efter mitt lipsamtal samtidigt som svärfar även han kom till undsättning lagom tills vi var ute ur garaget och även om vi var en kvart sen till föris så kom både jag och min klasskompis i tid till seminariet.
image

image
Denna älskade lilla busungen. Busigare barn med mer idéer känner jag inte. 🙂
image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats