Idas Mirakel

När man blir varm i hjärtat

Idag när jag hämtade Collin på föris berättade en av pedagogerna om hur ödmjuk och snäll Collin är mot sina förskolekompisar.
Jag blev så varm i hjärtat.
Visst vet jag att han bryr sig om och delar med sig men vilken 2 åring är inte egocentrisk? (mycket noga att skilja från egoistisk)
Just nu är det mycket Miiin! som kommer ur hans mun men han delar gärna med sig ändå.
Hon sa att han ser när någon väldigt gärna vill ha något eller blir ledsen och då delar han med sig. Han bryr sig om sina kompisar.
Det var så roligt att höra för mesta dels blir det tyvärr att man fokuserar på de gånger han är bufflig och tar saker ifrån andra barn när han i själva verket minst lika ofta gör vänliga gester.
Han brukar ofta bli till sig när han leker med andra barn och vill gärna ge dem saker för att ”få igång leken”, då kan han nog verka bufflig men jag ser det som han vill va snäll.
image
Ja det är verkligen roligt att höra hur ens barn är bland andra när man själv som förälder inte är med. Och när man får höra hur snäll han är mot de andra och att han bryr sig om dem så mycket det värmer verkligen i mitt hjärta.
Min lilla kompis 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. natalisworld

    Ja men så där gör Axel också, ska truga med leksaker eller stenar eller vad som helst till andra barn för att få igång leken. Tråkigt när det inte funkar då blir han så ledsen 🙁

stats