Idas Mirakel

När tålamodet tar slut.

Idag har dagen varit lite sådär faktiskt.
Jag brukar försöka hålla privata saker utanför bloggen men idag gör jag ett litet undantag.
Jag somnade inte förens 1:30 i natt, egentligen ingen anledning mer än att det är lite för mycket i mitt lilla huvud. Collin sov som vanligt hela natten men vaknade vid 7?! Åh typiskt! När man behöver sova som mest vaknar han som tidigast. Suck!
Ja iaf trött som en idiot upptäcker jag att kaffet är tvär slut. Jaha nu får jag försöka att inte brusa upp och bli sur över något sådant (hmm lätt när man är dö trött och ända medicinen är slut?!).
Då ringer Alex som har plugg dag och har givetvis glömt sin plånbok och kan inte betala sin P-biljett mer än till 12 och i just detta område runt högskolan går de verkligen varje dag och lappar bilar så det var bara för oss att åka in.
Jag tar en kaffe på vägen (Tack mc driven)!
På vägen hem får jag göra allt för att underhålla en övertrött kille som inte fick somna.
När vi hade 5 minuter hem somnade han och jag tänkte att det skulle gå att bära in honom och lägga honom i sin säng. Tji fick jag minst sagt!
Jag försökte söva om honom i 45 min innan jag gav upp, måttligt irriterad och riktigt övertrött själv.
Jag var helt färdig och Collin pillade på allt han inte får och klättrade runt på en massa farliga ställen. Shit va jag bara ville gå upp och lägga mig och låta han röja runt på nere våningen själv. Tur jag har en spärr inbyggd.
Efter ännu ett lååångt försök att få honom att somna i sin säng så kunde jag äntligen sova en gnutta jag också.
Alltså dessa dagar vill man bara stänga dörren och gå. När orken tar slut så är det inte lätt att ha något tålamod alls.
Det är tur att när man blir mamma så får man en extra tank med en gnutta ork att ta till tills man får avlastning eller orken infinner sig igen.

Va gör ni för att orka de dagarna energin tagit slut och allt bara är överjävligt? Några tips på hur man orkar mer? Någon avslappningsövning kanske funkar…

IMG_4519.JPG

IMG_4520.JPG

IMG_4521.JPG
Idag kom även Collins två mostrar Melina och Evelina för att vara barnvakt så jag kunde då några timmars plugg. Han verkade nöjd över all uppmärksamhet och att få busa med dem 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennie - mamma till Leonard

  Usch såna dagar är hemska ju!!
  När jag har sån piss dag och Leonard är överjävlig så brukar jag sätta på pippi Långstrump ( han har äntligen hittat en film han kan sitta still till och titta på länge) medans han glor film ligger jag och vilar i soffan. Funkar inte det brukar jag ge han lite frukt, russin till filmen och då sitter han där och knaprar ett tag. Jag ligger ju inte och sover i soffan men att bara få vila kroppen kan göra under ibland också 🙂 sen passar jag även på att sova då Leonard sover eller ligga i soffan och läsa böcker ihop eller så låter jag Leonard pilla med ipoden med nåt kul klipp han gillar.

  Men tja, var kanske inget vidare tips. Man får väl helt enkelt bita ihop och hoppas på en bättre dag nästa dag!
  Kram

 2. Jenny

  Usch, känner igen mig så himla väl! Hatar att man blir arg och frustrerad på lillskiten, bara för att man själv inte sovit ordentligt och är trött. Jag har numera skärpt till mig genom att lägga mig extremt tidigt vissa dagar. Känner jag att tålamodet börjar bli sämre kan jag sen lägga mig redan kl 20 samma kväll och det är en helt fantastisk känsla dagen efter när allt känns så mycket bättre.
  Sen är ju a och o att sova med Melvin på dagarna när det är riktigt jobbigt!

  Kämpa på!

stats