Idas Mirakel

Nattrutiner

Igår la vi Collin vid 20:00, det gick bra och han somnade rätt snabbt tyvärr vakande han igen vid tolv halv ett för käk och ny blöja och hade lite svårt att somna om efter det så vi var nog vakna i 1,5 timme innan han somnade. Testade allt mata honom trött, lägga honom i sin säng med kossan, nappen och vagga sängen, testade att lägga honom jämte mig igen och då somnade han med sin lilla näsa i min armhåla.
Såååå mysigt vi hade! Vågar tyvärr inte låta honom sova kvar för Alex far fram och tillbaka och rullar ofta över hunden som väcker mig med Alex på sig.
La tillbaka honom i sin säng och självklart vakande han då men somnade rätt snabbt igen som tur var.
Ikväll kör vi tvärtom, han var super pigg och somnade inte för ens 22:45, Alex försökte lägga honom först då det inte gick vaggade jag runt honom och när ögonen började falla ihop så försökte jag lägga honom.
Han vaknade till så fort hans lilla huvud nuddade kudden så det var var bara att försöka vagga fram och tillbaka lite till. Denna kvällen slutade iaf med att Alex la honom för en liten stund sen så nu sover han för natten gossen min.

Nu händer det förresten grejer med rullningen!
Han rullar nu mer på som en tok. La honom på detta fårskinnet för att ta kort och han rullar runt flera gånger så att få några bra bilder var inte lätt! Hihi 🙂
Så jag la honom i gymmet och där rullade han nästan i luften innan jag hunnit lägga ner honom så på bara några minuter hann han rulla säker 5 gånger.
Jag ropar på Alex så han fick se han också och självklart slutar han rulla och får i stället fullt upp med annat som att kolla efter Cleo, prata och försöka få tag i gubbarna i gymet, äta prasselbok och ja sånt som en bebis gör 😉
Hihi plutt unge!

20130814-230237.jpg

20130814-230241.jpg

20130814-230245.jpg

20130814-230254.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Vi börjar få in ganska bra nattrutin nu. Vi har tagit bort en sida på spjälsängen och satt ihop den med våran. Så när det är dags att sova så kan man ligga och hålla handen och så brukar jag hålla ett finger på nappen eftersom hon inte riktigt kommit på hur man behåller den i munnen när man tar en sugpaus.
  När hon väl har somnat så är det ingen risk att hon vaknar när man smyger därifrån.
  Vi har även en speldosa som sitter på sängen. Den spelar i antingen 5 eller 10 minuter och den projicerar små söta dansande nallar i taket.
  Detta har funkat bra för oss!

  1. idasmirakel

   Emma: va smart! Vi har sidan kvar så när man ska söva så får man ju kramp om man ska hänga över kanten.
   Ja den lät ju smart! Lite lugnande så där. Vi har en babyvakt med några melodier på och nån lampa som jag vet några använder men som vi inte testat än. Kanske ska kika på det.
   Kramar 🙂

  1. idasmirakel

   Vilma: ja det är suveränt! Det är små gummibollar som man skruvar på under benen på sängen så går det gunga/vagga spjälsängen 🙂
   De heter brio bedrocker 🙂 finns på babyproffsen och Ullared 🙂
   Kramis

 2. Josefine

  Vilka fina kort!
  Min tjockis-ebba vägrar att rulla, latmask! 🙂 Fast hon sover ju hela nätter från 20.30-7.30. Man kan ju inte få allt 😉

  1. idasmirakel

   Louise: hihi ja visst är den fin! Collin fick den när han föddes men jag är rätt säker på att den är från kappahl men jag har tyvärr inte sett dem där på länge.
   Kram 🙂

 3. Elin

  Hej 🙂
  Gillar din blogg massor och hittade precis byxorna som du har sytt, kan du inte göra ett inlägg om hur du gjorde dom? Dina förklaringar är så bra, jag har gjort babynest och filten till bilbarnstolen redan 😉 hoppas du tar dig tid att göra det? Ha det toppen och fortsätt med din braiga blogg 🙂 kram

stats