Idas Mirakel

Nya sömnrutiner

20140513-213309.jpg
Jag fick en fråga om våra sömnrutiner eller ja inte våra kanske men Collins sömnrutiner 😉
Så jag tänkte berätta lite om hur vi har det på den fronten nu. 🙂

Collin han har sedan några veckor eller kanske de senaste 2-3 månaderna störts väldigt mycket av Alex snarkningar, hundens krånglande och mitt vridande fram och tillbaka så även om jag hade velat ha kvar honom hos oss ett tag till (ja han är en liiiiten liiiiten bebis) så valde vi för allas bästa att han skulle få eget rum för ca 3-4 veckor sedan.
Ja vi kastade ut vår son! haha 😉
Veckorna har rullat på bra och Collin han verkar ha funnit sig rätt bra i eget rum. De värsta nätterna/ läggningarna/ tidiga morgnarna tog nog Alex när jag var i Skellefteå, jag tror Collin bearbetade att hans mamma för första gången sedan han föddes inte var närvarande och att han fått flytta ut från mammas och pappas sovrum dessa nätter jag var borta och sedan har det gått som en dans.
Nu börjar vi göra honom i ordning ca 18:20 med pyjamas och tandborstning. När det är klart går den som ska lägga upp med Collin och läser några böcker, kanske i 10 minuter.
När klockan slagit 19 och ibland efter 19 så dricker han välling i mammas och pappas säng innan vi går in till hans rum där vi sätter igång hans babyvakt som spelar olika vaggvisor.
Jag brukar vagga honom lite granna innan jag lägger ner honom och sedan vaggar spjälsängen (Brio bedrockers) Alex får inte vagga så han får lägga direkt.
Sedan brukar han somna rätt så snabbt. Det händer att han ställer sig upp och kastar ut sina tuttar och springer varv efter varv i sängen och dessa läggningar är mer regel än undantag när han sovit minsta lilla minut på eftermiddagen.
Så från och med nu får denna gosse inte sova mer än sin förmiddagslur som brukar vara på 1,5 timme.
I boken somna utan gråt står det att barn på 12 månader bör vila 1-2 gånger per dag och 2-3 timmar. Detta är självklart beroende på barnet och barnets vanliga nattsömn och hur många timmar den är på.
Collin i detta fallet verkar vara redo att bara vila en gång per dag och förhoppningsvis då sova närmare 2 timmar än hans för närvarande 1,5 timmes lur.
Vad det gäller läggningen vid förmiddags vilan är en annan femma.
Där har vi inte kommit så långt, eller ja jag vaggar sönder min rygg (hej närmare 12 kilos unge!) och Collin är skit arg i ca 5 minuter innan han lugnar ner sig (vill inte sova när man kan leka!) sedan så brukar han somna i min famn så jag lägger då ner honom i sängen när han sover.
Jaaaa jag vet det är fel fel fel men ofta behöver jag också en lur då jag aldrig somnar i tid och detta är än så länge det ända sättet för jag vill inte låta honom stå ute i vagnen och sova när jag ligger inne och sover.

Anyway nätterna sover han rätt bra, han vaknar 1-2 gånger och vill se till så vi är där. När han fått sin tutte och mys kossan så somnar han nästan alltid bums.
Så oftast sover han mellan 19:30-07:30 alltså 12 timmar om inget stör honom. Så vi ska nog inte klaga 😉

Undrar ni något mer får ni fråga 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats