Idas Mirakel

Nya vänskaper

Idag var det babymassage för tredje gången och nu är det bara en gång till innan den är slut. Lite tråkigt för det har vart super mysigt att komma dit på morgonen och sätta sig i ett uppvärmt rum som är lite nedsläckt och mysa med sin bebis och prata med de andra bebisarna med morsor. Jag trodde verkligen babymassagen skulle vara inriktad på kolik bebisar men de som håller i krusen sa att det är en av alla saker det är bra för.
Inte nog med att man får en mysig och fin stund med sitt barn utan man hjälper dem bli mer medvetna om sina kroppar genom att göra sammanbindande smekningar. Det är bra när de ska slappna av som tex ett sätt att få dem att komma till ro innan läggdags. Man masserar magen både för gasbubblor som hamnat på sne och hjälpa till avföring att komma ut lättare så det är perfekt när de ska börja äta lite fastare mat som gärna ställer till lill magen.
Man masserar bröstet för att stärka hjärtat och cirkulationen. Och nästa vecka ska vi massera ansiktet och ryggen. Ansiktet är bra att massera vid förkylning och täppt näsa och man kan även massera när de har tandlossning (heter det så?) så tänderna lättare kommer upp.
Efter massagen så gick vi fyra mammor med våra små pojkar upp till en av mammorna och tog en lång fika med massor av bebis, hus, inrednings prat.
Lite roligt att man från ingenstans bara hänger med någon hem och fikar, jo hon vi va hos har jag pratat lite med innan och hon var med förra veckan efter massagen men de andra har jag aldrig pratat med innan.
Så himla trevligt och riktigt roligt att prata med nya människor som också är nyblivna mammor och har liknande situation.
Det är det som är så himla härligt med mammagrupper och öppna förskolor att man från ingenstans börjar prata och lär känna nya människor som man vanligtvis inte hade dragits till.
Vi var fyra väldigt olika mammor med väldigt mycket gemensamt, så härligt!
Nästa vecka så pratade vi om att gå till en annan mamma som också bodde nära BVC/ föräldra enheten och titta på deras gigantiska och va det verkar som väldigt häftigt inredda hus, så roligt!
Det är ju så kul att man kan lära känna nytt folk genom att prata bajs och sömnproblem 😉
En kille för några dagar sedan som älskar att läsa sönder tidningar 😀

20131023-222141.jpg

20131023-222150.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sofia

  Ja jag har lärt känna massor med nya människor sen jag blev mamma. Jättekul!
  Haha skriver som ovan, tandsprickning är det nog du menar ;).

 2. Nadia

  Hihihi gullig du är, nej tandlossning då tappar man tänder. Tror man kan säga tanduppsprickning när det kommer tänder 🙂

  1. idasmirakel

   Nadia: hahahaha jag dör! Jag jobbar ju inom äldrevården och tanken slog mig aldrig. Så dumt det kan bli! 😉

  1. idasmirakel

   Monica: ja verkligen! Barn är ju lixom nu mer mitt största intresse så då kan man ju prata bebis hela dagarna 😉 hihi

stats