Idas Mirakel

Nytt hus, för- och nackdelar

Allt är inte guld och gröna skogar med att bygga hus. Även om nästan allt är det 😀

Det bästa med att bygga ett helt nytt hus:
– Att man får välja allt, precis som man vill ha det. Allt blir precis som man tänkt sig och man behöver inte anpassa något efter det befintliga huset, iaf inte om man bygger lösvirke och har ritat sitt hus själv. 😉

– Att man slipper renovera på mååånga år. Ett gammalt hus måste ju underhållas på flera olika plan, eller ja givetvis behöver alla hus underhållas någon gång men det är längre i framtiden.

– Känslan man får när man får välja precis som man vill ha det, och känslan man har när man får vara med och bygga fram sitt drömhem. Oslagbart!

– Att man får bygga fram sin trädgård helt från ruta ett. Man kan sätta ”hängmatte-träd” precis där man behagar och anpassa trädgården efter sina behov.

– Att man slipper bo i ett byggkaos. Jösses va glad jag är att vi har vårt hus att åka hem till när byggdagen tar slut. Att Collin inte behöver passas var enda micro-sekund för han inte ska göra sig illa där bygget inte är helt klart, och att han slipper lyssna på borrmaskiner, sågar m,m som låter dagarna i ända. Att han slipper äta frukost ihop med ett gäng skäggiga kakelsättare han inte känner.
Och att huset helt enkelt är helt klart invändigt när vårt flyttlass går. Visst har vi altan och uterum kvar men det är inget som stör.

– Att ingen annan har bajsat på din nya toa innan dig, att ingen har klabbat runt och smutsat ner på omöjliga ställen att städa.

Det mindre bra med att bygga ett helt nytt hus:
– Du har bara dig själv att skylla om det blir fel.

– Alla första märken i golv, väggar, lister m,m, kommer göra så ont i hjärtat!

– Trädgården, att behöva tillbringa sin första sommar i lera/damm är som förälder mindre kul.
För barn: hur jävla kul som helst!

– Trädgården igen, att allt tar sån jävla tid. Ett träd: 10 år, typ. En syren/Jasmine-häck: typ säkert 5 år (har ingen aning egentligen men ni förstår min poäng 😉 ).

– Alla val, kanske låter som årets största i-landsproblem men varför finns det inte bara 2 alternativ av varje?! Så man slipper ha århundradets Ågren för man valt fel skethusaknappar.

– Att nybyggda hus ibland (OBS ibland) kan sakna själ. Eller det kan ju ha med om man bor i huset eller bara kommer som en gäst.
image
I vår gamla trädgård vi har nu har vi bla en syren och Jasmine-häck som är helt underbar på försommaren. Vi har även 2 olika clematis (heter den så?) som växer på olika sidor av huset. Björnbär, hängande rosa hjärtan, pioner, rabarber, typ stora liljekonvaljer, ja lite olika blommor jag inte kan namnet på.
Vi har även ett utedass, en jordkällare, en gammal liten ladugård med snick och små bordar.
Ett garage, gamla träd och en stenmur.
Ja en massa sånt gammalt man aldrig skulle fixa till en ny trädgård.
Det är nog det jag kommer sakna mest, att inte kunna gå ut och klippa några kvistar syren eller fixa en egen bukett pioner. Visst det kan man ju plantera men shit va tid det kommer ta!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats