Idas Mirakel

Och så var det där med sömnen

Alltså vi har varit bortskämda sedan start med Collin. Han var nog två månader när han började sova minst 8 timmar i sträck för att vakna upp, äta och sedan somna om ytterligare några timmar. Vi hade nog en eller två perioder på 2-4 veckor där jag antar det var tänder eller liknande som spökade och det gick ju över. Annars har han sovit nätterna igenom varje natt mellan 19:30-8,9,10:00 på morgonen om man inte väckte honom. Han har även sovit i eget rum vilket gjorde att han fick bättre sömn då han kunde ibland vakna av Alex som snarkade så har vi sedan han var 10 månader (tror han flyttade ut runt 10 månader) haft en babyvakt så varje gång han gnyr så hör vi honom och vaknar han så vaknar jag direkt.
Nu har han haft stor säng i ca 3 månader. 3 månader av att han kommer in glad, pigg, trött, ledsen till oss mitt i natten och vaknar för dagen gör han mellan 5:30-8:00.
Kan man byta tillbaka till spjälisen och lägga på ett lock?
Haha nej skämt åsido men något måste ju göra att han känner sig otrygg. Vi har köpt en liten nattlampa så han inte längre sover i helt bäckmörker vilket iof aldrig varit något problem innan men skönt för honom att se vart han går när han kommer in till oss.
image
Ibland känns det som vi fått den bebis vi aldrig hade med nattvak och ibland så tänker jag att detta också kanske är en fas av lite längre slag. Han får givetvis sova hos oss när han kommer in, helt ärligt tror jag att jag skulle ha svårt att neka ens ledsna barn att sova hos en, men det går ut över min sömn. Alex han vaknar inte lika lätt så det blir att jag tar det mesta och annars väcker jag honom och då har jag ju vilketsom vaknat och har svårt att somna om. Dessutom ska Collin sova ”på mammas plats” så jag får ligga i mitten och trängas och Alex som alltid rullar över mig.
Ja så är det, är det fler som har barn som ändrat sovrutiner när de fick stor säng?
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Hallå Ida!
    Det här med sömnen,min son som är 3 år och 3 månader är precis likadan,han har fått ett eget rum,och som du har jag inrett det mysigt,hemtrevligt med nattlampa osv,men han ät som Collin kommer in mitt i natten och är väldigt ledsen,ibland går jag tillbaka med honom till hans säng,ibland får han sova i min.nu är Jag i en relation (han bor dock på annan ort)
    Sonen går även på nattis,där sover han superbra i en växasäng,det gör han även hemma.men kan det vara nattskräck kanske? man får hoppas att det går över med tiden,och att han kan njuta av att sova i eget rum.så du är inte ensam

stats