Idas Mirakel

Smakisar

Idag har jag lagat några smakisar till Collin.
Kokade en halv morot och en potatis, mosade noga och blandade i lite bröstmjölk som jag pumpade i morse.
Hällde upp i en iskubsform och frös så nu har vi 12 smakportioner att tina. Smidigt!
Han fick även smaka på bägge och spottade ut moroten illa kvickt och potatisen klöktes han av som bara den innan den också åkte ut.
Haha stackars liten, han tittade på mig med stora ögon som sa:
men för fan mamma menar du allvar?! Ska jag äta detta?

20130813-210011.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ayse

  Hej! Enligt Livsmedelsverket ska man ge smakprovet från 6 mån. Men jag funderar precis som du ge lite nu. Min dotter är 4 mån och det rekommenderas att man ger ytterpyttesmå smakportion . Är lite förvirrad. .

  1. idasmirakel

   Ayse: fast man kan börja med smakportioner från 4, det står på trygghansa och på nästan alla andra sidor. Min BM säger också att man kan s
   Testa att ge en liten liten smakis nu. Plus att nästan alla märken gör mat från 4månader så det är inget man behöver oroa sig över.
   Håller man sig till bara smak och inte att de ska äta så konkurrerar det inte med amningen.

 2. Emma

  Tänk vad olika det är! Våran stora tjej började skratta när hon fick smaka första gången! Och det var palsternacka/potatis har jag för mig.

 3. linakuusisto.blogg.se

  vi har provat majsgröt men Joline är inte överförtjust i det direkt. Hehe. Men jag tänkte titta efter banangröten idag! Har Collin smakat på gröt? 🙂

 4. linakuusisto.blogg.se

  vi har provat majsgröt men Joline är inte överförtjust i det faktiskt. Ska titta efter banangröten idag tänkte jag 🙂 har Collin provat någon gröt?

 5. Matilda

  Min lilla är 5 mån och en vecka nu och vi började med sempers banangröt och det funkade kanon och nu har vi gått till banan och mango gröt +mat. Så nu äter hon gröt andra målet på morgonen och mat +lite efterrätt innan sista målet. Funkar toppen 🙂 potatis och majs var en favorit här också när hon åt 4månaders maten.

 6. Mligullehag

  Hej!

  Lycka till med smakisarna! Vi valde att börja med banangröt från Semper och det gick riktigt bra 🙂 Tog potatis och morot i samma veva också. Sempers potatis-och-majs-puré är en solklar hit här hemma.

  Finns så mycket olika att prova, köpte senast hem en 6-månaders burk med couscous och kyckling. Hittills har Liwia inte reagerat på något så vi fortsätter repetera och prova nytt med jämna mellanrum 🙂

stats