Idas Mirakel

Solskyddsfaktor, parasoll, skugga och uvkläder

Hur Collin än är klädd slutar jag inte fundera på om det rätt för mycket, för lite, för varmt, för kallt, för tajt, för obekvämt och så vidare.
Vi smörjer honom med en svindyr solskyddsfaktor med spf 50 som vi fått nys om ska vara den bästa och minst dåliga ämnen i. Han har alltid keps/hatt för att täcka ansiktet fast han är insmörjd. Vi försöker ha lätta tunna kläder som täcker för solen men inte för mycket så han blir för varm vilket är svårt med en väldigt varm kille.
När han blir för varm, vilket han ofta blir och man ser det så väl när hans hår börjar klabba fast och han blir så svettig och varm så försöker jag klä av honom.
Balansgången där är svår, men hellre lite sol än att han ska svettas ihjäl.
Även om jag vet att för Collin är det bäst med en gnutta mindre kläder så känns det som andra föräldrar kanske funderar på varför jag inte klär på honom och skyddar honom mot solen (vilket vi gör när vi smörjer honom flera gånger om dagen).
Men något jag lärt mig med barn är att alla är så fruktansvärt olika.
Alla är olika varma precis som de är olika på alla andra sätt också.
Nu har Collins pappa Alex rätt bra pigment och blir brun men kan bli röd om han fuskat med solkrämen men jag hoppas Collin har ärvt mitt pigment.
Jag blir väldigt sällan röd, nästan aldrig och det tar ofta en hel sommar innan jag ens blir brun fast jag solar som en tok!
Men va jag har förstått det så är röd färg en brännskada och det kan ligga till grund för en massa otäcka hudsjukdomar så jag hoppas att Collin kommer bli som sin mamma.
Vi har även en uv dräkt jag försöker dra på honom när han ska bada men den behöver ju torka så ibland får det blir T-shirt och badbrallor. Då är det perfekt me vårt parasoll som ska ha spf 50. Och när vi ska till stranden är det perfekt med uv-tältet som också det har spf 50!
Haha ja fy av tråkigt inlägg men ibland funderar man på om man gör rätt och ibland försöker jag bara ta den med en nypa salt allt man får höra om bad som ska vara bäst för dem.
Vad använder ni för solskydd?

20140709-233414-84854170.jpg

20140709-233415-84855085.jpg

Hihi denna glassätande kille lär sig nya ord hela tiden. Ofta smakar han bara på dem och sedan testar han nästa ord så det kan dröja innan man hör dem igen men idag lärde han iaf sig glass!
Ja ni som har mig på instagram kanske redan sett filmen när han dansar, äter och säger glass. Ni hittar mig på @idaholtz

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma - mamma till Linnea

  Så himla svårt det där. Min Nea är också en varmis. Vi har hittills smörjt henne med spf50 och då främst i ansiktet, axlar och huvud. Ja för min 16-månaders har fortf knappt nå hår och den där hatten med snörning har hon lärt sig hur man tar av hehe. Naturligtvis är det viktigt med spf och det kommer vi fortsätta med, dock kanske lägre. Vi har ”tur”, min man är thai och Nea har ärvt hans hudtyp, mörk och skoltålig 🙂

 2. Malin

  Gud vad jag känner igen mig!!
  Vi kör också på någon dyr höjdare från Apoteket och sedan uv-dräckt om vi badar samt solhatt i den mån det går! Hon blir så galet varm av att ha den på så gör mitt bästa att hålla henne i skuggan! Vi kör blöja vid riktigt varma dagar – under parasoll och noggrant insmord!

 3. sara

  Har två lite konstiga tips som jag använder för att hålla min tiomånaders sval. När vi går ut i värmen så ger jag honom en liten petflaska som legat i frysen en stund med kallt vatten. Den tycker han är rolig samtidigt som den svalkar. Sedan har jag en lite sprayflaska så jag kan spraya lite svalkande vatten när det behövs. Vi har gjort det till en lek och han tycker att det är jätteroligt, även om det låter konstigt.. Har också en riktig liten varmis och tycker att det är svårt när det är såhär varmt ute! Får man fråga vilken solkräm ni använder?

 4. Linn - mamma till Theodor

  Svårt svårt.. Theodor har två uvdräkter att byta med som är tröja och byxa. De sitter ganska slappt på kroppen och känns på så vis väldigt sköna/svala. Smörjer det som dräkterna inte täcker. Bra med två, så kan man byta ibland, om han tex badar/kissar (brukar låta honom gå blöjfri så mycket det går). Sena eftermiddagar/kvällar känner jag mig mer lugn och låter honom springa naken eller bara tisha! Har dock mycket skugga i trädgården vi är haha.. 🙂

 5. Jennie - mamma till Leonard

  Ja det är inte lätt att veta i denna värmen.
  Leonard är nästintill omöjlig att skydda från solen. Fäller upp vårt parasoll men ungen har ju spring i benen så att få honom sitta där under är typ omöjligt. Men försöket hålla oss till skugga så mkt som möjligt såklart. Har någon solskyddsfaktor 50 från oriflame som vi smörjer han med typ hela tiden.
  Hatt vägrar han ha och slänger av sig direkt, men efter mkt kämpande kan han ibland ha på sig hatt kortare stunder.
  Brukar låta han ha en tunn t-shirt på sig när det är som varmast. Uv dräkt är heller ingen hit för lilleman, dock tycker jag han bli så varm i den 🙂
  Haha, ja , som sagt inte de lättaste att skydda Leo från solen, men man få väl göra sitt bästa med att svalka och hålla den envisa ungen så mkt som möjligt i skuggan 🙂

stats