Idas Mirakel

Sommarpärlor

image
Bygger man hus samtidigt som man har en liten kille och studerar så går sig inte alltid allt ihop. Ibland räcker inte tiden till och ibland får man tänka en extra gång på vad man gör för sina pengar.
Sedan Collin kom så har vi inte hunnit iväg på någon utlandsresa som vi annars har gjort varje år och ibland två gånger per år plus en vinter semester också 😉
Men hans första tre år har vi semestrat på lite närmre håll.
Första sommaren var vi på Liseberg, Borås djurpark, Kalmar, Ystad med Ystad djurpark och så Köpenhamn/Tivoli.
Samma vinter hann vi även med ett besök i Sälen och ett extra vinterbesök i Köpenhamn för att gå på julmarknad.
Så ja vi har haft fullt upp ändå.
Eftersom jag jobbar hela denna sommar förutom 2 veckor så har vi i stället bokat in 2 veckor i Thailand över nyår 🙂

Poängen är att man inte behöver åka på en veckas charter till gran canaria för att ha kul utan det finns så mycket man kan göra här hemma över dagen eller någon enstaka översovnings natt.

Här kommer en liten lista på utflykter som man ja göra över dagen (beroende på vart man bor i vårt avlånga land).

Gränna/ Visingsö. Gränna du sköna stad! Vi är så lyckligt lottade att ha dessa Sommarpärlor så när oss så man snabbt kan smita iväg på en dagsutflykt till ett semesterparadise utan att åka för långt.

Stadsparken/ andra lekparker. Att packa ihop en picknick korg och bara vara i en ny lekpark är som ett nytt äventyr och en rolig dagsutflykt för hela familjen.

Stranden. Ja visst vill vi alla ligga på stranden när det är fint väder. Jag gillar att packa med lunch/fika för att åka till andra stränder än vad man brukar bada i. Gärna stränder med lekparker, mini golf och kiosker blandat med stränder ute på landet där man kan få va hyfsat ensamma och bara njuta av lugnet.

Självplock. Alltså en rolig och smaskig utflykt kan va till ett jordgubbs- och majskornsfält för att plocka så mycket färska gubbar/majskolvar man vill ha. Och givetvis äta lite samtidigt 😉

Skogen. Som sagt att bara gå ut i skogen och plocka blåbär eller svamp eller bara gå på upptäcksfärd är roligt för hela familjen.

Marknader. Då och då på sommaren ploppar det upp lite marknader här och där vilket är så mysigt att gå och strosa runt på.

Jönköpingspärlor. Här i Jönköping har vi lite olika pärlor som ni kanske har motsvarande i era stöder oxå. Stadsparken är mycket uppskattat för stora som små. Brunstorpsbadet eller attarpsbadet. Dummemosse, åsens by och upptech är några pärlor som finns häromkring.

Fyll gärna på med era Sommarpärlor! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats