Idas Mirakel

Storkok

Nu så var det dax att laga lite barnmat igen, det var ca två veckor sedan vi lagade och med tanke på att han nu äter två lagade mål mat om dagen så var det på tiden att fylla på lite. 🙂
Idag blev det köttfärssås och spagetti med lite större bitar nu när han har blivit så duktig på att tugga (sätt inte i halsen nu för det är ingen hel ko jag ger honom 😉 ) och så gjorde vi en sats med ris/morots/ärtrisotto med basilikakyckling.
Så nu har den lilla gullerumpan 30 matlådor till så det räcker i två veckor, smidigt!
Jag tycker verkligen det är jätte roligt att laga till honom och speciellt när jag och Alex gör det ihop och gör en grej av det så blir det mycket roligare och jag menar lagar man två gånger i månaden så är det skit kul och hinner knappt bli tråkigt eller jobbigt. 🙂
Jag fick en kommentar innan av en som sa att jag borde ge ersättning i stället för välling då det är mer näring i ersättning men när vi ger Collin bra näringsrik lagad mat 2 gånger om dagen plus ett mål gröt utöver vällingen (och givetvis olika frukter och rån) så får han i sig allt han behöver så det räcker och blir över.
Hade han bara fått välling vid varje måltid då så kanske det inte hade räckt men så är inte fallet. 🙂
Vi lagar nästan all mat åt Collin vilket jag är glad över att vi gör av många olika anledningar 🙂
Men tack för tipset 🙂

20131205-232307.jpg
Anledningen till varför jag skrev detta här var att jag inte vill att någon ska tro att han bara får välling 6-7 gånger om dagen om det nu verkade så. 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. A

  Min dotter kunde ena dagen äta kyckling / potatis som jag lagade o några dagar efter vägrade hon äta samma rätt. Det är så med allt jag lagat. Ena dagen äter hon andra dagen vill hon inte ha. Ibland kör jag varannan fruktpure o varannan mat. Ibland blir hon arg o öppnar inte munnen , ibland går hon med på det. Eller så lägger jag lite fruktpure på toppe av skeden o resten mat. Och senaste dagarna nu vill hon inte ens äta förutom gröt o amning. Jag har gett bitmat i veckan så ska köra på slät puré igen o se om hon föredrar det.

 2. A

  Ni som undrar om burkarna. Finns att köpa lilkanade på ex Willys 10 kr styck. Annars finns det ju ”10kr lådan ” där man säkert kan få 3 för 10 osv

 3. Malin

  Va kul att han gillar er mat. Min 6,5 månaders vill inte ha de smakportioner jag gjort av morot, palsternacka osv men de på burk går bra, suck! Men va precis samma med min äldsta son, svårt att få till barnmattillverkarnas konsistens tycker jag, det är nog det de hänger på. Men får väl göra nytt försök när vi kommit lite längre med maten. Och jag säger som de andra, du får gärna lägga ut recept på den mat du gör/har gjort till lillen:)

  1. idasmirakel

   Malin: ne men precis när man kokar och mixar potatis och morot så blir de så slemmiga tycker jag? Men Collin han äter det ändå som väl är. Ja fy va jobbigt om de vägrar (var tydligen själv ett sådant barn så min mamma tyckte jag borde få igen med en krånglig unge i stället 😉 )
   Men du kan inte vänja honom sakta så du spär ut den köpta och blandar ihop den med din egen och minskar allteftersom?
   Men det kanske du redan testat. Aja tur han äter iaf 🙂
   Det ska jag absolut börja med för det verkade vara några som efterlyste lite inspiration. 🙂
   Kram

 4. Nina och Razmus

  Undrar också vart du köpt små burkarna? Och hur mycket det rymmer, hur mycket äter C vid en måltid. Just nu har vi fryst in protein, grönsak och kolhydrat var för sig för att sedan kunna variera måltiderna som man vill för dagen. Men funderar på att kanske börja köra allt i ett.

  1. idasmirakel

   Nina: ja så gjorde jag också i början, fryste i iskuber och gav han kanske en potatis, en morot, fisk, broccoli så blev det en lite större måltid men nu när han äter så mycket så blir det rätt osmidigt om man gör så så nu kör vi två olika rätter när vi lagar och sen nästa gång byter vi.
   Burkarna är ifrån min mammas jobb så ty ärr kan man inte köpa dem. Collin han äter ca som en stor 8månaders burk fast jag tror min mat är mer kompakt och inte lika vattnig som jag tycker den köpta är så jag tror min mättar mer. Det är ju så svårt, men han blir iaf mätt och visar det oftast rätt tydligt. Men efterrätt går alltid ner 😉
   🙂

 5. A

  Har han bra aptit? Hur mycket äter han per måltid? Min dotter har börjat matvägra. Skitjobbigt. Det var jag som skrev om ersättning vs välling. Tänkte bara att många ger välling för att ersätta måltider men inget illa menat alls:) du får gärna ge receptet:)

  1. idasmirakel

   A: oj ja det är svårt att säga hur mycket men jag tror det är lite mer än en stor 8 månaders burk, min mat brukar bli rätt kompakt och den köpta är rätt vattnig så han får nog i sig mer mat av min även om den har samma volym tror jag. Men mätt blir han för när maten snart är slut så brukar han tappa fokus men äter ändå, efterrätt av olika frukter och ibland kokade bär och frukter brukar gå ner även om han verkar vara proppmätt.
   🙂

  1. idasmirakel

   Rebecka: ja det är inte så svårt, nästan som man gör till sig själv men jag ska försöka lägga upp lite recept när jag lagar.
   Kram 🙂

  1. idasmirakel

   Sandra: jaaaa det är så roligt! Och visst blir man lite stolt och glad över sig själv när andra frågar på öppna förskolan och liknande var man har med sig idag. Hihi 🙂 kram!

 6. Monica-Mamma till Alfred

  Haha, det är konstigt att alla andra vet bättre hur man ska göra med sin egna unge 😉 Han behöver ju absolut inte ersättning när han äter så bra med ”vanlig” mat 🙂 Alfred får bara ersättning på natten om han skulle vakna och vara hungrig. Annars är det gröt, frukter, bröd och mat som gäller här hemma nu 🙂 Kram!

 7. S.

  Åh, recept på risotton och kycklingen tack! 😉 gott det lät!
  Vi lagar också själva, Axel spottar ut burkmaten varje gång vi försökt..

  1. idasmirakel

   Sofia: hihi ja det låter nig godare och krångligare än vad det är men jag ska absolut skriva ner det nästa gång vi lagar. 🙂
   Kramar

 8. Elin

  Jag lagar också all mat till min lilla kille på 7 månader själv, känns så himla mycket bättre och slippa alla konserveringsämnen och all skit i barnmaten. Såg på nyhetsmorgon att vissa smugglar knark i barnmatsburkar och då blev jag helt paff, inget mer köpt mat här om inte vid nödfall.
  Men jag ser att du har jättebra burkar, vart är dom ifrån?
  Tack för en jätterolig blogg! Din plutt är så söt! 🙂
  Mvh Elin

  1. idasmirakel

   Elin: men va knark? Ja ne det hoppas jag ju gärna i min barnmat 😉
   Ja men visst är det mycket roligare att ge dem sin egen mat. 🙂
   Tyvärr kan man inte köpa brukarna då de kommer ifrån min mammas jobb 🙂
   Åh tack så hemskt mycket va glad jag blir 🙂

 9. Helena

  Vilka fiffiga små burkar. Var har du köpt dessa? Mitt lilla hjärta börjar med smakupplevelser nu. Tänk 5 månader har bara rusat förbi… Snart dags att förbereda mat i frysen.

  1. idasmirakel

   Helena: ja du tyvärr är burkarna från min mammas jobb så dom säljs inte. Hihi ja fy det går ju så himla fort och snart börjar de säkert skolan 😉

stats