Idas Mirakel

Svar på frågorna

20131120-214349.jpg

Då tänkte jag svara på de frågorna jag fått är det något annat så svarar jag här under 🙂

1: Hej! Jättefint blogg! Undrar lite om dina vagnar! Nöjd med buggan? Varför köpte ni den?
Svar: tack snälla! 🙂 Jo alltså buggan är ju en skönhet utan dess like, den går lätt och smidigt att köra! jag älskar varukorgen, äääälskar att suffletten går att dra ner så långt (vi har en Buffalo sufflett på) och det mesta men den är lite jobbig att lyfta i och ur bilen om man jämför men Crescenten och sen är sittdelen lite liten vilket vi självklart visste men köpte den ändå.
Vi köpte den för jag kunde inte låta bli, den är ju så himla snygg men med facit i hand så var det lite dumt för nu kan jag inte göra mig av med någon av mina tre och tre är ju lite för många 😉

2: Vad jobbar du med när du inte är mammaledig?
Hur ska ni dela upp föräldraledigheten?
Hur många barn vill du ha?
Tack för en trevlig blogg med fina bilder och inspiration!

Svar: Jag jobbar som undersköterska inom vården, förra året jobbade jag på akutvårdsavdelningen på ryhov, ett äldreboende, ett demensboende och en hemtjänst. Jag älskar alla mina jobb och saknar alla mina gamla damer och herrar. 🙂
Ja nu har jag inget fast jobb och för att få det ekonomiska att gå runt så kommer jag va hemma nästan hela tiden med Collin. Däremot vill vi ha iaf två barn till och då kommer Alex vara hemma mer än mig. Tack så hemskt mycket 🙂

3: Vill ni ha fler barn? Hur långt emellan i så fall?
Vad jobbar du med när du inte är mammaledig?
Vad tycker du är det jobbigaste med att ha fått barn? Svåraste situationerna att hantera liksom.
Var det som du trodde och hade föreställt dig att få barn? Vad var det mest chockerande som inte var som du hade föreställt dig?
Sist men inte minst, tack för en jättebra blogg!

Svar: Ja vi vill ha fler, iaf två till. Åh drömmen är ju att få två knoddar tätt och sen en liten efter några år ca 5-7 men det blir nog snarare tvärtom då tanken är att jag ska plugga till sjuksköterska och då kanske kommer börja nästa höst eller till och med våren -15.
Jag är ju bara 24 år ung så jag har tid att skaffa fler men suget efter magen, känslan, graviditeten, en nykläckt är stark! 😉
Jag jobbar som undersköterska inom vården se fråntagen ovan 🙂
Det jobbigaste med att ha barn är att komma iväg. Jag är alltid sen i vanliga fall men nu efter Collin kom till världen så är det omöjligt att vara i tid 😉
De dagarna han är på dåligt humör och vi går varandra på nerverna är inte heller de roligaste 😉
Helt ärligt hade jag föreställt mig att det skulle vara mycket värre, man skulle aldrig få sova, de bara skriker, bajsar och gnäller och visst endel kanske har kolik och dumma nattvanor men den bilden folk försökte tuta i mig innan är inte i häst vägar likt det vi har det.
Ja det mest chockerande måste vara alla känslor, visst att jag fattade att man aldrig kunde förstå kärleken innan man väl fått barn men detta kunde jag inte förstå. 🙂
Tack snälla du! 🙂

4: Hur gör ni vid läggning och hur sover Collin nattetid? =)
Svar: Ja läggningen börjar ca 18:45 då vi byter till pyjamas och myser lite innan han ammar vid ca 19:15. Innan gick vi bara upp och la honom när han ätit och gick ner, vi hörde då honom vända och vrida fram och tillbaka tills hans somnade efter bara några minuter. Detta har vi själva förstört. Om han inte somnar vid bröstet så bär vi honom tills han somnar och det kanske handlar om 10 minuter så han är oftast väldigt smidig att lägga men innan var det bättre.

5: Mina frågor är om ni vill ha fler barn och om du skulle vilja förklara hur Collins mat-och sovvanor har sett ut dem senaste månaderna?
Stora karmar!

Svar: Matvanorna skrev jag om i ett eget inlägg för bara något inlägg sedan. 🙂
Sovvanorna ja de ändras ju hela tiden. När Collin var 2,5 månad ca så sov han hela nätter (om inte ännu tidigare?) vaknade vid 5-7 för att äta på tio minuter och sedan somna om till 10. Efter ett tag när man vant sig vid 10 när han kanske var 5-6 månader så började han gå upp tidigare och tidigare. Nu sover han från rätt så exakt från 19:30- 6:30-8:00. Oftast vaknar han mellan 7:00-8:00 men ibland är det något som väckt honom och då brukar det vara kört 😉
Jajamän självklart vill vi ha fler barn, vi vill nog ha ca tre st men man får vara glad att man har fått en frisk härlig kille 🙂

6: Hur gjorde du med smak proverna i början o när började du med lite mer matiga rätter? Har en fem månaders bebis o han äter typ gröt på morgonen sen bröstmjölk/ ersättning o ibland potatis morot puré.. Lagade du egen mat eller köpte/ köper du? Har jätte lite fantasi för egen lagad när han äter så lite. Har testat iskuber men de är så lite så de känns så trisst 🙂 sen har du prövat up & go blöjorna. Va tycker du om dem isf? Tycker dom är lite krångliga vid nr 2. Tänkte i och med att du hade blöj problem förut så kanske du har något förslag 🙂
Svar: Första 2 proverna fick han köpta burkar sedan väntade vi rätt länge innan han fick testa igen och då fick han testa potatis och morot med bröstmjölk. Det höll vi på med rätt länge innan vi började med broccoli och andra liknande. Det dröjde innan han fick kött och fisk och i början fick han små portioner med tex en iskub potatis en broccoli och en med fisk/ köttfärs när han va va 6,5 månader bytte vi ut middagen och efter det så kom tuttvägran rätt snabbt (skrev mer om hur vi gör nu i ett annat inlägg igår). Om du vill amma ett tag till så gå inte för fort fram med maten för då kanske det blir som för oss att maten blir mer intressant.
Up & and go blöjorna måste va super bra när de passar! De är så mjuka och sköna, sitter inte åt eller är stela och ska ändå hålla allt så de är jätte bra! Vid nummer två sak man riva sömmarna/ sidorna som någon skriv så är det precis som en vanlig blöja, att dra ner dem kan nog bli lite kladdigt 😉 hoppas du fick svar på det du undrade 🙂 .

7: Kul med frågestund 🙂 ser att många av ”mina” frågor redan ställts men iaf 1. Har för mig att du så att du fått sk amningsvikar? Äter du några hårtabletter för det? 2. Borstar ni Collins små tänder? Mvh Sofia
Svar: japp jag har fått såna snygga amningsvikar. De syns inte så mycket nu det var värre i somras när man var brun i ansiktet och vikarna var blek vita haha 😉
Jag äter acos gravid och ammande piller och omega3. Jag försöker även trycka i mig lite extra järn men vet inte om det hjälper men det skadar ju inte att försöka 🙂
Japp det är ju det som är det tråkiga med att de får tänder, de måste borstas! Och inte nog med det så tycker han det är roligt att bita till lite när han äter (aj!).
Så vi borstar de små gaddarna varje morgon och kväll eller ja nästan varje iaf det kan ha glömts bort någon gång 😉

8: Undrar precis som fler vad du jobbar med annars? Minns att du skrev något inlägg om att du hade någon dröm om att utbilda dig till något (tror det var så) undrar hur det går med det och om du vill berätta vad det var! 🙂
Svar:
Jag jobbar inom vården som undersköterska på ett äldreboende, en hemtjänst, ett demens boende och akutvårdsavdelningen på Länssjukhuset ryhov.
Min dröm är och har alltid varit att bli sjuksköterska men med mina betyg kommer jag inte in. Jag tycker själv att mina betyg är rätt så bra, jag har inga ig alls, ca 18 vg och kanske 6 MVG att tillägga är att jag då har läst ett helt gymnasieprogram på jordbruksprogrammet och efter det så pluggade jag ”ett till gymnasieprogram” på 1,5 år till undersköterska så jag har rätt många betyg.
Men iaf för några veckor sedan gjorde jag högskoleprovet och fick rätt bra så jag kommer nu äntligen komma in på mitt drömprogram jag nästan hade gett upp för alltid men av en slump anmälde jag mig till provet och det gick vägen så nu är tanken att hålla tummarna för att komma in till nästa höst men då är det lite högre så i ”värsta fall” så kommer jag in till våren med marginal. 😀
Detta är en av mina störas drömmar så nu när jag är så nära att komma in så känns allt som att det får bara lösa sig och annars får det vänta i tre år tills jag blir klar
😀

10: Hur träffades du och Alex ? 🙂
Svar: Min tjejkompis började dejta Alex klasskompis A som hade en skolkatalog där valde jag helt random ut Alex och sa att han ska jag gifta mig med, jag var då 14 år. Detta berättade jag för min mamma halvt på skoj eller ja självklart var det ett skämt att gifta sig men jag kunde självklart tänka mig att dejta honom. Av ett sammanträffande så berättade min mamma detta för sin jobbarkompis L som i sin tur är kusin med A som hade skolkatalogen och Ls bror J, Alex och A gick i samma klass så detta berättade ju J och A självklart för Alex så innan vi ens träffats var det klart!
Haha knäpp historia kanske 😉
Nu har vi iaf varit ett par i 8,5 år och varit förlovade i 5år 🙂

11: När började du blogga, och kommer du ihåg hur du kom på att du ville göra det?
Svar: Nja tanken var nog att skriva om graviditeten för att sedan kunna gå tillbaka men sen har jag tyckt det varit för roligt för att sluta så på den vägen är det. 🙂

12: Hej Ida! Var Collin planerad? Hur länge tog det innan du blev gravid i så fall? Vilka barna namn tycker du om? Har du någon dröm i livet? Har du någon tro? Kram
Svar: Ja du Collin var halv planerad om vi säger så 😉 hihi ne men vi var oskyddade ett tag men första gången vi kikade i kalendern prickade vi rätt och pluset satt som ett smäck 🙂
Oj jag har många barnnamn! Ett tjejnamn jag inte vill dela med mig av 😉
Collin hade flera potentiella namn som: Winston och Gordon som var favoriter men även namn som Assar och Conrad. Dröm se fråga 8. Nja jag tänker och grubblar inte så mycket på sådan men jag tror nog inte på någon högre makt som gud och liknande.
🙂

13: Hur länge försökte ni innan ni fick de efterlängtade plusset?
Vi försöker få barn och de är i princip de enda man tänker på 🙂
Vad gör du när du inte är mammaledig?
Kram

Svar: tråkigt svar men se fråga 12 och 8. Ja gud det förstår jag! All lycka till till er! Kram!

14: Jag undrar också lite kring både ditt och Alex jobb, vad gör ni annars på dagarna?
Sen undrar jag om ni sökt förskola till Collin än och vilken? Var det isf ett medvetet val ell har ni bara tagit ”den närmaste”. När ska han börja isf?
Älskar din blogg btw! 🙂

Svar: hihi ja mitt jobb se fråga 8 och Alex han jobbar som snickare.
Gah försöker du ge mig ångest kvinna?! 😉 Haha ne fy vi måste ta tag i det och börja plugga på det där. Men än tror jag de är lugnt då han ska få vara hemma till kanske oktober nästa år lite beroende på hur det ser ut med plugg och sånt då men börjar jag plugga i augusti så får Alex mer än gärna vara hemma lite med Collin 🙂 vi kör nog på den närmaste tror jag, vi har hört så bra om den så det antar jag iaf. Åh tack så hemskt mycket snälla söta!

15: Åh jag glömde också 🙂
Hur kändes det att gå upp 28 kg under din graviditet? Var du orolig över det och hur tänker du om du blir gravid på nytt? Kommer du försöka att inte gå upp så mkt då ell mådde du ändå bra i din viktuppgång? Sj gick jag upp 25 kg och har 4 kg kvar… Men jag är lite dubbel för visst det var och ÄR skitjobbigt att ha gått upp så mkt men oj vad gott och skönt det var att för en gång skull inte bry sig om vikten så mkt utan unna sig att äta gott alla dagar i veckan 😉 kanske inte du gjorde men jag släppte på ”reglerna” och unnade mig! 😀

Svar: Haha ja du jag har rätt bra gener och har aldrig i mitt liv högt mer än 55kg och då har jag alltid kunnat äta precis vilket skräp jag vill så under graviditeten åt jag som jag brukar men i större portioner och kanske mer gotti. Emot slutet av graviditeten så var det så där kul att vara så enligt mig själv fruktansvärt fet och jag var rätt så rädd att min aptit inte skulle gå tillbaka igen om som väl var gick det på en dag och jag var mig själv igen. 🙂 jag blev väldigt snabbt av med alla mina kilon men slutade räkna när det var ca 5 kg kvar då jag inte ville gå ner allt.
Haha nu kanske det är lättare sagt än gjort men nästa graviditet tänker jag inte gå upp så mycket, det är verken bra för mig eller barnet tror jag så då blir det en mer strikt kontroll 😉
🙂

16: Jag skulle önska att du visade lite mer outfit bilder på dig själv och tipsade om kläder och vad du använder för smink 🙂
Svar: ja shit av dåligt det har blivit med Ida bilder här inne kände jag, jag som är så snygg haha 😉
Ne men det har bara blivit bortglömt men här kommer en med min absoluta favvo omlott tröja från GT och som accessoar mitt favvo barn från Ida & Alex collection 😉
Eftersom jag är allergisk mot de mesta produkter förutom hellosan så blir det bara ögonbrynspenna från isadora, olika mascaror för varje gång jag köper (blir aldrig nöjd!) och make up store tre-burks-concealer. När jag ska vara extra fin har jag något solpuder och lite rouge som jag heller inte vet vart ifrån de är så så himla tråkig är jag!

17: Undrar om du alltid är så glad som du verkar i dina blogginlägg:-)? Sen undrar jag om du och Alex lyckats ”hålla sams” under den här första bebistiden eller om det blir småtjafs när sömnbristen och småbarnsgnället sätter in:-)? Jag tycker det är lätt att hamna i en ond cirkel där tjafset lätt håller sig kvar just för att man inte tänker logiskt med all stress och sömnbrist i kroppen. Kram
Svar: ja jo jag känner mig iaf som en rätt glad en som oftast tar lätt på saker och inte grubblar särskilt mycket men visst har jag mina dagar jag själv märker att jag är skit otrevlig och det värsta de dagarna är att jag sällan ber om ursäkt till Alex pga stolthet som är den som kommer i kläm.
Men frågar du mina kompisar och närmsta så tror jag att de skulle beskriva mig som rätt glad. 🙂
Ja jo visst har det blivit endel små gnabb mellan mig och Alex nu efter Collin kommit till världen men det är mest små saker. Enligt mig vet jag ju bäst hur saker och ting ska göras med Collin och är nog rätt dum som inte låter Alex själv få upptäcka sina misstag utan då är jag snabbt framme och påpekar dem, Alex brukar kalla dem ”flygande besiktningar” när jag är framme och kikar hur han spänner åt blöjan och liknande haha 😉
Ne men inget stora hela så är vi rätt sams men vi har iof varit ihop i 8,5 år så vi kan nog små gnabbas utan att det blir till något större.

Haha ja fy vilken tid det tog! Hoppas ni blir nöjda med mina vimsiga svar 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nickan

  Vad mysigt att ni också har varit tillsammans så länge. Jag är 22 och träffade också min sambo när jag va 14. Vi firar 8 år till jul 🙂
  Nu längtar vi ju såååå efter bebis!

  1. idasmirakel

   Nickan: hihi ja se där! Ja men precis efter så många år vet man att man passar ihop. 🙂
   Hihi ja det förstår jag! Kram på dig!

 2. Nathalie

  Skulle inte du kunna göra ett inlägg och tipsa om hur man fixar ett halvlångt hår?
  Du är så fin i håret! Jag är nybliven ”halvkorthårig” och har alltid haft långt hår och skulle vara väldigt tacksam för lite tips.

  På bilden i detta inlägg är du väldigt fin i håret

stats