Idas Mirakel

Sy dina egna dregglisar

Tänkte visa hur jag sydde dregglisen med plastadfroté.
Anledningen till att jag har plastadfroté är att jag själv som liten dreglade väldigt mycke och därav fick stora sår på bröstet som det lagom med kompresser för min hud är så känslig.
Har köpt några dregglisar men inga med något annat material än tyg, sen fick jag en dregglis av mina vänner som det var en lite gummiaktig yta på insidan och tänkte att det måste ju va en skit bra grej.

Gör så här:

20130217-150526.jpg
Jag målade av en av dregglisarna jag har och la till ca en halv cm runt om till sömsmån och ritade och klippte ut ur både tyget och den plastadefrotén.

20130217-150715.jpg

20130217-150743.jpg

Nåla, nåla och nåla, hihi ne men har du ett tyg som är stretchigt och svår jobbat så nåla lite extra så det inte rör sig. Nåla ihop rätsida mot rätsida och ha du froté så har du plasten utåt och den luddiga sidan inåt så blir den lite skönare att ha på sig.

20130217-151224.jpg
Sy ihop nästan hela, nära kanten.

20130217-151405.jpg
Lämna en liten bit öppen.

20130217-151458.jpg
Vänd tillbaka hela dregglisen genom hålet och nåla och sy ihop, förhand eller på maskin bestämmerni skälva, jag sydde en raksöm på maskinen.

20130217-151650.jpg

20130217-151702.jpg
Sy dit tryckknapparna för hand, jag sydde bara i frotén så det inte skulle synas igenom på den sidan som ska var utåt. Men på den sida ni syr dit knappen på i tyget så sy genom båda lagren så den sitter.

20130217-152019.jpg

20130217-152038.jpg

Så där nu är det klart! Blev en lång förklaring på något så enkelt! 😉

20130217-152311.jpg
Ihop med mössan jag sydde… 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin Jönsson

  Gud så fin! Nu fick jag lust att sy egna. Det verkade ju väldigt enkelt. (Jag är ganska ny med att sy, men detta verkar ju inte allt för svårt. 🙂 men jag tänkte höra, vart har du köpt den plastade frottén?
  Kan man köpa det på Ikea tror du och sy från det?

  Mycket fin blogg! 🙂

 2. Ann-Sofie

  Gillar din blogg skarpt och allt du syr!
  Ska absolut försöka ge mig på att sy dessa 🙂
  Vad är det för typ av tyg? 100% bomull?

  Tacksam för svar 🙂

 3. Rebecka

  Åh va jag är glad över att jag hittade din sida!! Va duktig du är! Vart har du hittat de tyger du använder? De är ju helt underbara! Jag bor i Tidaholm så det är inte så långt till Jönköping om det är där du hittat dem 🙂

  1. idasmirakel

   Rebecka: va roligt tack!
   Jo de flesta tygerna har jag köpt i Huskvarna på tyghuset. 🙂
   Kram!

 4. jannice lindell

  ååå vad glad jag hitta din blogg.. är ingen syn människa men ska försöka mig på att sy dregglisar 🙂 hihi.. är mössa svårt att sy med? har du någon mall för det? kram

 5. Evelina

  Hej, jätte fin dregglis! Är sugen på att sy en/flera själv. Men vet inte måtten på en sån. Vad är måtten på det mönstret du använde? 🙂

 6. Hannah - Mamma till Maxemilian

  Gud vad du är duktig, blir jätte inspirerad, Maxemilian har fått eksem på bröstet bara för att han dreglar så mycket, stackarn.
  Ska banne mig med sy dregglisar med plastad frote!

  Kram <3

  1. idasmirakel

   Ja gör så! Skit smidigt och så får man i det tyg man vill.. :)’
   Precis så blev det för mig också så det kändes som en toppen idé att sy till några st själv.. 🙂
   Kramar!

 7. sofieeklund

  Meeeen va fint du gööör, jag blir så sugen på att sy när jag ser dina inlägg 😛 Men jag har på något koonstigt vis tappat bort symaskins”foten” åh jag kan meddela att det iinte är det lättaste att hitta en att köpa någonstans !!!

  Du, jag hade en fundering ang babynestet. Får hela plats i tvättmaskinen ? kan man tvätta dedär fodret ? 🙂
  Jag vill också sy ett sånt men jag tänkte om det kommer en spya eller det bajsas igenom lr så ?! ;P hehe.

  1. idasmirakel

   Tack snälla söta du!
   Aj aj ja det förstår jag, så frustrerande! Men har ni ingen symaskins butik i er stad? Vet att vi har en som säljer de vanligaste maskinerna och antar att de säljer lösa delar också. Googla så kanske det finns någon liten i något gathörn du inte lagt märke till innan.. 😉
   Ja det är inga problem, den är så pass mjuk att den går att vika och tycka in lite försiktigt och är man bara noga med att ”vaddplattorna” i botten är fastsydda så de inte knölar till sig eller flyttar på sig i tvätten så ska det inte va några bekymmer.
   Hoppas du hittar pedalen så du hinner sy ett innan lill*n tittar ut!
   Kramar! 🙂

stats