Idas Mirakel

Sy ditt eget babynest.

Ja då ska vi se, nu tänkte jag göra ett inlägg om mitt egensydda babynest..
Är första nestet jag gjort så gjorde lite fel så fick göra om det lite men jag ska förklara hur ni ska göra för att få det bra.. 🙂

Det du behöver är:
– 1 meter tyg, här kan ni finna fina tyger 🙂
– 2 meter vadd på rulle.
– 3 meter snöre.
– 2,6 meter kantband, jag köpte 2,5 och fick enbart 1cm över så ta till lite så ni slipper skarva..

20130202-172449.jpg

Klipp ut en bit på 90cm från topp till tå och klipp sedan ut som på bilden.
Gör två st såna här bitar och vill ni ha som jag har gjort i två färger så tar ni en av varje..
Ett tips är att vika tyget dubbelt så kurvorna och böjarna blir exakta..

20130202-174947.jpg

Nåla ihop tyget rätsida mot rätsida alltså så du får mönstret mot varandra. Och sy ihop de båda delarna. Lämna öppet mellan halva de båda små kurvorna och den raka delen mellan dem.

20130202-175410.jpg

20130202-175446.jpg

Vänd påsen till rätsida och nåla fast kantbandet runt om.

20130202-175638.jpg

Sy dit kantbandet nära kanterna på båda sidor.

20130202-175755.jpg

Klipp ut tre st vaddplattor i 60cm *30cm och runda till kanten där uppe. Stoppa in vaddet i påsen och nåla dit det och sy över vaddet ca 15 cm in från kanterna.

20130202-180110.jpg

När ni gjort det borde nestet se ut ungefär såhär.

20130202-180224.jpg

Klipp ut vadd en bit på 200cm * 60cm, och rulla ihop det till en rulle och för sedan in det genom ”röret”, vid detta moment är det viktigt att inte barn, djur, ömtåliga saker är för nära när man för in den för det är rätt drygt! 😉

20130202-180523.jpg

Nu borde det se ut ungefär så här..

20130202-180726.jpg

För nu in snöret med hjälp av en säkerhetsnål genom kantbandet runt hela nestet.

20130202-180834.jpg

Sy sedan ihop kanterna rätt långt ut och nåla fast kantband och sy dit det.

20130202-181759.jpg

20130202-181836.jpg

Nu är babynestet klart!

20130202-182134.jpg

20130202-182144.jpg

20130202-182153.jpg

Är verkligen super nöjd med mitt babynest och stolt över att jag klarat av att göra det helt själv! Nu längtar man massor tills man får lägga sin lilla bebis i det!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ayat

  Hej Ida! Din mall har spridits i en Irakisk sygrupp och babynest har nu tagit över med en storm ? Jag har använt mallen två gånger innan. Tack för instruktioner och fantastisk mall!

 2. Monica Fredrikson

  Fint nest och bra beskrivning. Nu en fråga jag ska sy till tvillingar men är osäker hur mycket bredare jag ska göra det? Dom ska inte ha vars ett utan ligga i samma Med vänlig hälsning, Monica

 3. Elin

  Tack för superbra instruktioner! Jag tyckte det var smidigare att trä i snöret innan jag la i vadden i kanalen, bara ett tips att testa för er som tänkt sy ett eget babynest 🙂

 4. Christina Jönsson

  Hej! Tack för fin beskrivning. Det fanns 2 tjocklekar på vadden i min butik. Vilken tjocklek har du?
  Hälsningar Christina Jönsson

 5. Annelie

  Ett tips från mig är att kanske öka på längden på nestet? Min dotter är redan för lång för nuvarande nest så jag tänkte lägga till kanske 15 cm på längden för att få ett större nest! Om man ska kunna använda ett tag. Tack för en fin och enkel beskrivning, nu måste jag ju sy ett eget 😉

 6. Cilla

  Hej!

  Alltså världens bästa beskrivning!! Mitt babynest gick över förväntan att sy med hjälp av ditt inlägg 🙂

  Tog mig friheten att länka till det här inlägget från min blogg, bara för att det var så himla bra! 🙂 Är det inte okej så får du skälla på mig och så tar jag bort det…

 7. Lisa

  Toppen! Enkelt, använde dock lösvadd runt om i kanten vilket är så mycket enklare och blir bra resultat ändå. Önskar även att jag hade ”kantar” fålbandet runt om så det inte fransar

  1. Johanna

   Jag har sytt ett babynest innan men ska nu sy ett till och funderar på att ta lösvadd i kanten ist. Men jag undrar, går det lika bra att tvätta då eller luddar det ihop sig inuti? Av erfarenhet behöver de tvättas med jämna mellanrum ?

 8. Amanda

  Hej!
  Vad kul att du lagt ut beskrivning på hur man gör ett så fint babynest! Är det okej att jag länkar till det här inlägget om jag syr ett och lägger ut på min pysselblogg?

 9. Maja

  Ska köpa tyg idag och sätta igång , tänkte att d är lika bra att börja så kanske jah fått ihop de till bebisen kmr i oktober hahaha

 10. Maryam

  Är det bara jag som har svårt att sy dit kantbandet i rundningarna? Tycker jag syr lite, sprättar lite och syr lite igen.. *blir galen

 11. Gisela

  Hej! Tack gör väldigt bra inlägg! Tänkte försöka mig på ett eget! Men jag undrar lite hur du tvättat ditt babynest? 🙂 tacksam för svar!

  Mvh Gisela

 12. katarina karlsson

  Jättebra beskrivning, tack tack och nu ska jag prova att göra en lite mindre till våran katt 🙂 Rekommenderar att sy av tvättade snygga påslakan i bra kvalla, gärna i retrostuk 🙂

 13. Sandr

  Tack så mycket för en bra beskrivning, jag blev precis färdig med mitt =) Det jobbigaste tyckte jag var att få snöret genom kantbandskanalen, fy fasen vad jag kämpade! Resten gick lättare än väntat, jag använde inte korven i kanten utan stoppning från en kudde.

  Det ser ut som att du har öppet så att du kan ta ut liggvaddet, stämmer det? Jag satte kardborrar där för att kunna ta ut det.

  Tack igen!

 14. Minna

  Hej! Jättefint babynest! Min moster ska sy ett åt min bebis enligt detta mönster. Nu undrar jag hur det är med tvättandet? Kan man tvätta hela babynestet med vadd och allt i tvättmaskinen om det behövs? Hur många grader? Tvättade du tygerna innan du började sy? Tack på förhand för svar!

 15. Jeisy Zelada

  Hejsan,
  hittade precis det här inlägget och tänkte ge mig på
  att sy ett eget baby nest :).
  Såg att du skrev att man endast behöver 1 meter tyg,
  är det för ena sidan eller totalt en meter tyg allt som allt?
  Får inte riktigt ihop det eftersom att du har använt dig utav två
  olika tyger? Please help! Tacksam för svar! 🙂

  MVH/Jeisy

 16. Helena

  Hejsan
  Gillar verkligen ditt mönster för baby nest. Håller precis på att göra den till mitt kommande barnbarn men undrar om du hade ett speciellt sätt att få in vadden i röret runt om , det är ganska jobbigt. Kanske jag har för mycket vadd meniga kämpar på, tack igen för bra mönster.
  Helena

 17. Marie

  Jättebra mönster, jag har sytt ett till mitt barnbarn som kommer i juli och blev supernöjd. Jag använde kudden Slån från Ikea som stoppning till kanterna.

 18. Inez

  Hej.
  Jättefin nest du sytt.
  Jag gjorde en till mitt barnbarn oxå.
  Men ett tips är att trä snodden innan man
  fyller kanterna.
  Kram

 19. Linda

  Tänkte sy ett babynest och undrar bara vilken tjocklek du hade på vaddet? Tack för en jättebra och utförlig beskrivning.

 20. Yvonne

  Tack så mycket för det fina mönstret till babynestet.
  Sytt ett till mitt första barnbarn. Använde gamla babylakan, eftersom föräldrarna ville ha det så , för att det är mindre kvar av sånt man behandlar tyger med när dom är tvättade många gånger. Blev jättebra.

 21. Jessica

  Hejsan kag bara undrar hur länge bebisen kan ligga i babynestet? Vill gärna ha ett lite större så bebisen får
  Plats i ca 4-6 mån

 22. Micke

  Wow..det blev riktigt fint. Duktig du är..
  Och för de som inte riktgt har orken hela vägen så tipsar jag gärna om babynest.me där vi beställde ifrån..det var verkligen supersmidigt.

  Mvh
  Micke B i Vallentuna

 23. Kristina

  Å den är helt underbar, blev jättefint. Vill göra en likadan till min som kommer snart:-) Länkar till dig från min sida för beskrivning om det går bra!

 24. browniebo

  Oh vad fint!!! Jag som är superdålig på pyssel blev nu riktigt inspirerad att göra ett eget efter att ha sett ditt fina inlägg 🙂

 25. Lotta

  Hej!
  Jag undrar om du har en mall på den eller hur exakt mäter du ut den.
  Tacksam för svar

  MVH Lotta

 26. zebra

  Tack för en superbra beskrivning! Sydde precis klart mitt eget till bebis beräknad i augusti. Använde istället bomull från uppklippta kuddar men resultatet blev riktigt bra ändå! tack!

 27. sara flyt

  Hej. det var en bra beskrivning på babynesten. om det skulle kunna gå att du kan skicka beskrivningen så skulle jag bli jätteglad. jag ska sy några babynestar oh sälja till barncancerfonden

  1. idasmirakel

   Sara: oj ja du jag vet inte riktigt hur jag skulle gör då? Jag har bara en enkel mall jag målat själv på en tunn papp inget mer avancerat än så. Men testa att rita upp på fri hand det är inte så svårt! 🙂

 28. Josefine

  Superbra beskrivning! själv tog jag ett vitt underlakan och andra sidan i ett annat mönstrat gammalt, men fint, påslakan, som jag även sytt påslakan och örngott utav till vaggan. Som stoppning använde jag ett av ikeas täcken, som kostar 25 kr. Har även använt mig av samma täcke för att sy kuddar och täcken till vaggan. Det enda som jag köpte till babynestet utöver täcket, var kantbandet för 35 kr! Band att dra inuti hade jag hemma, men bestämde mig ändå för att istället sy ett band i samma tyg som den mönstrade delen. Så för ett babyneste, påslakan, örngott, täcken och kuddar betalade jag endast 60 kr!

  Ett tips för er som inte börjat sy än är att som jag gå igenom gamla lakan och se om det finns något som kanske passar. 🙂

 29. Lena

  Kanonfint:) Ett tips är att trä i snöret före man stoppar i vadden runtom. Håller verkligen med om att det är lite knöligt att stoppa i ”röret”, hehe…

 30. Eva

  Jättebra beskrivning och inte alls så svårt att sy som man kan tro när man ser det färdiga resultatet! Håller på att sy babynest nr 2 nu…

 31. Blivande Pappa!

  Tusen tack för mycket tydliga instruktioner.
  Materialåtgången stämde precis och det var
  lätt att förstå även för mig som inte syr så ofta.
  Jättekul!

 32. Johanna

  Så himla fint! Jag ska försöka ge mig på att sy ett jag också, de är ju rätt dyra att köpa annars. Men med all rätt kanske då det ser väldigt pilligt ut! ^^

 33. Louise

  Sådan fin o enkel beskrivning…den bästa jag har hittat…så nu bär det iväg till tygbutiken…2 barnbarn på gång som jag tänkte göra till!

 34. Jennifer

  när jag söker på vadd på nätet så kommer det upp alla möjliga tjocklekar och bredder.
  Vad har du använt dig av?

 35. Agneta

  Hej.
  Jag ska börja sy babynest nu, ska få 2 barnbarn med några månader mellan:-) Jag köpte billigaste täcket på IKEA 25 kr, till stoppningen. Bara att klippa till måtten man vill ha. Kan man inte sy fast snedslån på samma gång som man syr ihop delarna, då slipper man ju det momentet efteråt? Borde vara mycket enklare också? Vad tror du?

 36. Ailis

  Hei.
  Min datter har 40 dager igjen til lille Mie ser dagens lys, så idag har mormor vært og kjøpt stoff til å sy babynest. Hun vakgte fargene selv og jeg har ny symaskin så da må det vel bli bra…

 37. Sara

  Hej!
  Nu har jag gjort klart två st babynest! Gick verkligen super lätt med din beskrivning. Nu ska jag ge mig på att sy din babywrap också!
  Tack för en bra sida!

 38. Ida

  Tack för en väldigt tydlig och bra beskrivning till ett fint nest! Ett tips är att köpa billiga kuddar på Ikea och stoppa i ”korven”, billigt som tusan! Sen har jag köpt en madrass till spjälsäng på Ikea för ca 79kr som jag klippt ( räcker till 3 nest), då blir botten lite mer stabil!

  1. idasmirakel

   Linda: ne tyvärr hade jag inget tålamod till det men hon i butiken sa att det bar bra om man gjorde det och speciellt om inte tygerna är av exakt samma material. Så gör gärna det 🙂
   Men efter jag har tvättat mitt har det ändå inte hänt något men ändå 🙂

 39. Sara

  Måste bara säga, helt underbart babynest!! Och tack för en jättebra tut på hur man gör, har googlat runt en hel del och fastnade för ditt sätt att beskriva bäst 🙂 Nu skall jag försöka mig på en till lilla bebisen där inne i magen också! Men har bara en fundering, du skriver 1 meter tyg: men om man skall vika det dubbelt och två stora delar behöver man mer än 1 meter va? Mvh Sara

 40. Helena

  Tack för en lättfattlig beskrivning!
  Jag har just sytt ett ”nest” till mitt första barnbarn som ska väntas komma vilken dag som helst.
  Det var kul att sy och en jättebra idé. Min syddes i mjukvävt linne på insidan och fleece på utsidan, eller tvärtom beroende på vilken sida man vill ha inåt, och så la jag i en skumgummi madrass istället för vadd. Madrassen kan man ta ur när den ska tvättas.
  Vänlig hälsning
  Helena

 41. Anna

  Hej!
  Jag har precis sytt mitt första nest och det blev jättebra, men jag undrar hur du syr fast kantbandet på ”raksträckan” alltså där botten stoppas in. Syr du det för hand?
  Mvh Anna

  1. idasmirakel

   Anna: menar du mellan de två utstickande ändarna som man knyter ihop? I så fall har jag nålat tätt tätt och kört över med maskinen. Kör bara sakta och håll i den så den inte ”sticker”
   Lycka till 🙂

 42. annacarins

  Gud vad fint det blev! Ska absolut prova att göra ett jag också! Tack för att du lagt upp mönster och så bra instruktioner 🙂

 43. Anneli

  Tack för att du lagt ut ett så fint mönster.
  Jag ska sy ett nest till min systerdotter som ska få barn i februari. Skönt att jag har tid på mig!
  (Har redan sytt en skötväska)

 44. Stina Nordlander

  Jag tackar också för en enkel och trevlig beskrivning och vill samtidigt dela med mig av ett gott tips! Vad jag förstod så var momentet där man skulle trä i ”vadd-korven” det mest jobbiga, men jag gjorde på ett sätt så att det gick supersmidigt. Jag hämtade en gammal nylonstrumpa (stay up var det just jag använde). Sedan trädde jag över den på så lång bit på ”korven” som möjligt och stoppade sedan in den i kanalen. Nu gled vadden in smidigt och när den kom ut på andra sidan drog jag av strumpan. Lycka till!

 45. Gunnar

  Har man någon användning av den där? Bäbisen vill vara nära mamman/maten första tiden. Känns onödigt och överambitiöst.

  1. idasmirakel

   Gunnar: ja självklart är det en sak som man inte behöver, men så är fallet med babysitters, hoppgunga, babyselar, leksaker, spjälsängar, och till och med barnvagnar du behöver inte dessa för du kan ju alltid bära barnet och det kan få sova i din säng, du kan ju underhålla det med de saker du har i hemmet och så vidare. De behöver inte grejerna utan vi behöver grejerna för att underlätta i våran vardag. Vi använder vårt nest fortfarande när sonen är 4 månader när han sover nere i soffan för han inte ska rulla ur, har även kuddar runt nestet men än så länge ligger han kvar i det.
   Många använder sitt nest i sängen för att inte rulla över dem, i barnvagnen/ sängen för de ska känna sig trygga, m,m.
   Bara för att det inte är absolut nödvändigt så behöver de inte betyda att det inte är praktiskt för oss föräldrar och mysigt och trygg för våra små.
   Min son och hans kusin gillar sina nest jätte mycket så i vår vardag har det underlättat mycket!

 46. Anna Jarlsgård

  Tack för en utförlig och lätt beskrivning…Blev jättenöjd med resultatet, så nu kan mitt kommande barnbarn vila gott i sitt eget Babynest

 47. Maria

  Fin fin beskrivning, blev lite svettig vid momentet med kantbanden men det ska jag nog fixa! 🙂
  Tänk om det var möjligt att ha vaxdukstyg till botten då är det bara att vända på den och vips har man en skötbädd, smidigt på resan… Tror du det skulle gå?

 48. Helena

  Hej

  Fick upp din hemsida när jag googlade efter mönster för att sy baby nest. Vilken härlig blogg du har. Fina bilder! Fin son o söta hundar och familj. Jag har alltid varit bloggsugen men det rinner alltid ut i sanden efter ett tag.

  Provade sy efter mönstret. Så bra det blev! Tack till dig och upphovspersonen! Valde dock att bredda bottenplatran lite för jag tyckte 30 cm var för smalt. Jag gjorde fågelboet 70 cm på bredden istället för 60. Blev bra tyckte jag. Hade gärna gjort det lite längre också för att min lilla 3veckor gamla fågelunge inte ska växa ur så snabbt… Men det hade jag inte tyg till. Å andra sidan hade det kanske inte blivit så mysigt då. Kan tipsa om att trä i snöret genom kantbandet före vadden är i.. Borde vara lättare än efter (gjorde själv det före. Tror även jag ska sy till en liten tygpåse/skydd för snöret. Imorse hade stumpan virat in foten i rosetten.

  Njut av semestern!

 49. Nathalie

  Ja en meter utav varje tyg låter ju mer logist. Men oavsett hur man lägger det mönster ni gjort så går det inte att få ut en mönsterdel från en halv meter tyg. Då bredden på tyget blir 50cm visst längden funkar ju 🙂 jag bad ju om två st halvmetrar tyg då klipper dom ju upp det i butiken å mönstret som jag klippt ut från de ni gjort får liksom inte plats hihi. Men va å köpte en meter utav varje nu så nu kommer det gott å väl funka 🙂

 50. Nathalie

  Du skriver en meter tyg som många andra men ser att du har två tyger ett mönstrat å ett vitt.. en skrev då hon hade två tyger att man tog 0,5 m tyg vilket i cm är 50cm och har lagt upp mönstret med tyg under å då serman bredden 60cm?! hur tänker du? 1meter tyg i det med stjärnorna å en meter i de vita? Får annars inte riktigt ihop det då de fattas 10 cm plus att man behöver en sömnsmån 🙂

  1. idasmirakel

   Nathalie: Det beror på hur du lägger tyget. Det är 90 cm (nestet) på längden alltså ska de ligga på längden sen beror bredden lite på vilket tyg du väljer men jag köpte 1 meter av vitt och 1 meter av beige och gjorde två babynest. Sömsmånen är ju bara att lägga till nån cm.
   Nu kanske jag förklarar dåligt eller fel (klocka är 04:02) så fråga igen om du fortfarande inte förstår.
   Kram 🙂

  1. idasmirakel

   Åsa: Googlade och hittade massor med beskrivningar så att det var just denna tjejen som gjort den första hade jag ingen aning om, såg nu att hon skrivit det. Så duktig som hon är så är det självklart att jag då länkar till henne 🙂

 51. sara

  Köpte ju då alltså två olika tyger med 50 bredd men läste sen att det skall vara 60 brett och 75 långt alltså kan man INTE köpa två tyger à 0.5m, däremot två tyger à.0.6 m!!! Varför du klarade två hela babynest på 1m av varje tyg var för att du då kunde lägga långsidan utmed stadkanten och andra delen bredvid och sen samma med andra tyget = två hela nest. Det handlar om att utnyttja hela tygbredden. Jag får ju då tyvärr skarva en dm mitt bak i ett annat tyg för som sagt, jag läste inte arbetsbeskrivningen så noga innan tygköpet.

  Som sagt: tvåfärgat nest = minst 0,6 m tyg.

  Nu slipper ni göra min miss 😉

  1. idasmirakel

   Sara: haha ja se där det har jag inte tänkt på. Ska ändra så ingen annan gör samma misstag 🙂

 52. Farmor Maria

  Vilket bra mönster 🙂 i sommar kommer vårt första barnbarn o igår satt vi och pratade om babynesten när de blivande föräldrarna var hit o hälsade på. Så nu ska jag försöka göra ett 🙂 Vi funderade på vart man köper vadd nuförtiden, några tips? Ha en bra sommar!

  1. idasmirakel

   Farmor Maria: men va kul då förstår jag verkligen att du vill sy lite. Jag köper vadd i vanlig tygbutik.
   Lycka till och grattis till farmors rollen 🙂

 53. therese

  Kanterna är ju runda uppe i hörnen , där huvudet ska ligga? Hur långt ner ska man börja runda?

  1. idasmirakel

   Therese: ja man får frihanda den ”yttre” kanten och när du ska sy dit plattan så syr du den ca 15 cm in runt om. Var de så du menade?
   Kram

 54. Katrin

  Men vilken toppenbeskrivning! Ska nog våga mig på att göra en jag också 😉 funderar dock på om det kanske fungerar att stoppa själva ”korven” med annan stoppning? Typ bomull, tror du det skulle fungera? Kanske inte blir det bästa efter tvätt då iofs sig..?

  1. idasmirakel

   Katrin: skulle jag göra en till så skulle jag byta ut mot vanlig vadd men se till att stoppa den ordentligt så de inte lägger sig i ett hörn för korven var inte lätt att få in men visst de blev bra 🙂

 55. Nathalie

  Vilket fint babynest! jätte fint. Vet inte om jag vågar mig på och sy ett själv… Vad kostade ”tillbehören”?
  duktig du är!

  1. idasmirakel

   Nathalie: tack snälla du! Jo de material jag valde kostade det 180kr ca.
   Lycka till!
   kram 🙂

 56. Angelika - mamma till William och en i magen

  Underbart fin! När jag studerat klart i juli ska jag lätt testa det 🙂

 57. Laila

  Tusen Tack! Min blev riktigt fin. Jag är super stolt!
  Jag köpte en för 850 kr först!!!! Helt galet mkt pengar o ful om jag jämför med min.Men den gick sönder
  lite när jag tvättade den samt att tyget blev lite noppigt.
  Så jag reklamerade den och hittade sedan Ditt mönster!
  Nu vill jag sy vidare. Dregglisar, babyskyddsfilt mm.
  Någon som har mönster på klänning? Hoppas
  Lillan vill komma ut snart….41+3 idag…

  1. idasmirakel

   Laila: men shit va dyrt! Ja visst det är verkligen mycket roligare att lägga dem i ett man själv sytt i stället för ett man är lite sur för att man fick betala skjortan för.. 😉
   Oj oj ja då får vi hoppas du får din lilla tjej snart så hon kan test ligga det.. 🙂

 58. Nina

  Hälften/hälften kan man ju inte köpa, nestet blir ju bara 50 cm brett i såfall.. Ska man ha tvåfärgat måste man väl ta 1,20 m tyg.

  1. idasmirakel

   Nina: haha det låter som du har rätt men jag köpte 1 meter av varje och det räckte iaf till två hela nest 😉

 59. martina

  gud va fint nest!
  Tror jag ska försöka på mig ett likadant, har ju lite tid på mig då min bebis kommer i november.
  Men undrar bara hur stor den är när den är klar??

  MVH Martina

  1. idasmirakel

   Sofia: tack s hemskt mycket,jo man trycker in hela i maskinen, se bara till att ”bottenplattan” är ordentligt fast sydd så inte den flyttar på sin och blir till en klump där inne.. 😉
   Lycka till 🙂

 60. Elinikax

  Hej!
  Verkligen superfint nest du har gjort! HIttade du allt material på tygfabriken i Huskvarna? Eller var köpte du vaddet?

  1. idasmirakel

   Elinikax: ja precis vaddet har de på en stor rulle bakom disken så man får säga till dem vad man ska ha så fixar de det.. 🙂
   Kramar.. 🙂

 61. Tess

  Ååå så fint 🙂 Vad kosta alltihop? Kan vara ganska intressant å veta, så kan man jämföra med vad en färdig kostar 🙂

  1. idasmirakel

   Med de tyger jag valde och de priser den butiken jag köpte det i så kostade hela nestet 180 men det går ju köpa billigare tyger om man vill.. 🙂
   Kram 🙂

 62. gabriella

  Tack för en jätte bra beskrivning, jag blir både farmor och mormor så jag ska sy två sånna. Det blir intressant och se om jag kan göra lika bra som dig!

 63. Emelie

  Verkligen super duper fint, jag beställde ett nest för några dagar sen men tror jag avbeställer det och försöker mig på att göra ett eget jag med, som du säger så är det ju lite roligare att lägga ner sin bebis i det då! 🙂 Har ju två månaders sjukskrivning på mig innan vår lilla pojk förhoppninsgvis tittar ut! 🙂
  Dessutom hade du en mycket snyggare design på ditt än det jag beställde! 🙂

  1. idasmirakel

   Ja men se där! Va roligt att man kan inspirera någon annan. Jag antar att du även kommer spara en slant på det hela också (om du inte hittat ett skit billigt) så allt är bara till fördel tycker iaf jag och de kommer verkligen bli så mycket roligare.. 🙂
   Lycka till! 🙂

 64. sofieeklund

  Men LÄGG AAAV va duktig du är, den blev ju kaaaaanonfiiiin !!!! 😀
  Jag ska bannemig härma dig 😉 om jag orkar och om jag lyckas hitta en symaskinsfot till min symaskin då min är helt borta 😛 hehe.

  Kram !

  1. idasmirakel

   Hihi men tack snälla söta du! Ja det får du hemskt gärna göra! Så kul att kunna göra något till ens lilla alldeles själv.. Och så får man ju det precis som man vill med tyg och grejer! 🙂
   Lycka till!
   Kramar.. 🙂

 65. Frida

  Så fint ditt nest blev, är sugen på att göra ett själv. Har tittat runt lite på material över nätet, svårt det där med vadd! Är det vanlig plattvadd du har använt eller vad ska man använda sig av för bäst resultat?

  1. idasmirakel

   Vadd på rulle, på det stället jag var inne på hade två st olika och de ena var hårdare och mer packad och den andra hade de på en stor rulle som var ca 1,5meter hög och lite lösare och när jag började kolla på tyger, kantband, vadd och snöre så visste kassören på en gång att jag skulle göra ett nest och hon still mig att jag tagit fel vadd och visade vilket jag skulle ha så går du in och frågar så vet dem nog och du känner ju om den blir för hård.. Lycka till! Kramar! 🙂

 66. jennie-

  åååhgud va fint de blev, blir helt avundsjuk nu!
  Är sämst på att sy så även fast du gjort en bra förklaring skulle jag aldrig lyckas göra de sådär bra och fint =)

  1. idasmirakel

   Haha är det så illa? De va inge bra, men har du ingen du kan be? Är man bara noggrann så blir de ju bra men man måste ju ha tålamod.. 😉

 67. Ellen

  Så fin! 🙂 Nu blir det tilll att köpa material i veckan och själv försöka sig på att göra till mini, kul att ha gjort själv också om det blir bra vill säga, hehe. Tack för inspirationen! 🙂

 68. Martinique

  Åh så fint 🙂 men såg rätt svårt ut :/ hade gärna velat ha ett babynest men Tim går väl i taket om jag kommer med någit sådant 😉 lovade honom att denna gången skulle vi inte köpa något nytt eftersom vi bytte ut det mesta sist. Men denna gången slår det nog allt, ny syskonvagn, ny bärsjal, nya kläder, en vagga :p Skulle bara köpa en bärsjal från början, haha.

  1. idasmirakel

   Hihi ja kan tänka mig det, försöker säga det till min Alex att det är lika bra att köpa allt nu till första för då hinns det användas till alla barn och därmed mer ”prisvärt” men sen förstår jag attan kommer byta ut en del som inte var bra, som det har kommit nya uppdaterade versioner av, som blivit snyggare, som man inte köpte till första, nått som behöver bytas ut för första barnet har kräkts och bajsat ner m,m.
   Eller är det inte så? 😉 hihi de han inte vet nu har han inte ont av än.. 😉
   Ja men köp material och sy ett själv, räknade ut att mitt material gick på 180:- och det är ju rätt kul att ha! Säg det som argument.. 😉
   Hur går det förresten med allt? Kramar!

  1. idasmirakel

   Låna en! Skit kul att sy något själv till sin lilla. Känner mig som värsta bullmamman, 😉 Och nu vill man bara att liten ska ploppa ut så den kan börja användas.. Hoppas prinsen blir lika nöjd som jag blev.. 😉

  1. idasmirakel

   Tack snälla söta du! Ja verkligen och roligare att kunna lägga dem i ett man sytt och svettats för själv.. 🙂 så får man ju det som man vill också.. :). Jag är iaf super nöjd! 🙂

 69. Sandra

  Men vad fint! Hade önskat att jag haft ett sånt till Viggo. Han ville ju gärna sova med oss i stora sängen. Om det blir fler så ska jag definitivt försöka sy ett jag med.

  1. idasmirakel

   Tack snälla! Lite komiskt att jag stod och drog i just de tygerna med moln på och tänkte köpa och sy några mössor ja oxå i förrgår men tänkte ta en sak i taget! Ja det får du göra, de var ju inte svårt så det får du gör då! Kul att göra eget till de små oxå! 🙂

 70. amanda

  Men ååh! Vart har du hittat tyget?
  Ska också sy ett nest till nästa bebbe och kollar just på det där tyget.. slut överallt 🙁

  Superbra beskrivning oxå 😉

stats