Idas Mirakel

”Tänk på glassmörker antalet”

I min och Alex roll som föräldrar har vi båda varit säkra på att Collin inte ska få smaka socker så länge det bara går.
Vi är väl införstådda med att när nr 2 kommer så kommer det inte bli lika lätt för det kan bli så att en viss snäll storebror delar med sig 😉
Collin han har bara ätit ”socker” (som om det inte finns i allt vi äter typ) en riktig gång och det är tårta på hans kalas. Han har även fått två ”sug” på min isglass men sedan velat ha sin egen.
Visst det kanske har blivit något mer jag kände tänker på just nu men i det stora hela är han sockerfri.
Visst nu är han bara 15 månader men denna artikeln fick mig att tänka till vad gällande våra strikta regler.
Inte för att han ska börja få en godispåse på lördagar men att han kanske ska få en liten LITEN bit bulle någon gång ibland bara för att ta bort fokus på att han INTE får.
Plus att givetvis dra ner på såna godsaker själv också.
Men ju större han blir ju mer fel känns det att sitta och äta massa gott framför honom som han inte får ta del av.
Nja det tåls att tänka på innan jag förhastar mig men jag fick iaf en tankeställare och en annan synvinkel jag innan inte sett.

Hur gör ni med socker och liknande?

Jag slänger även upp de andra rubrikerna om ni är lässugna 🙂
Artikeln är ifrån Jönköpings posten.

20140717-212136-76896742.jpg

20140717-212333-77013423.jpg

20140717-212359-77039853.jpg

20140717-212551-77151122.jpg

20140717-212653-77213180.jpg

20140717-213023-77423877.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martinique

  Jag tycker det är jätte svårt med socker när det finns syskon. Det var enklare när vi bara hade Caspian. Men sen blev det svårare och svårare.
  Caspian och Mirabelle har lördags mys med oss när Wintra somnat. Men det är inte alltid det är godis, jag försöker ge smoothies, frukter, naturgodis i första hand men sen när dom frågar om dom kan få eller dom säger att dom vill ha brukar vi köpa godis, dock i små mängder.
  Men sen fikar vi ofta med vänner, det är verkligen en socker bov. Så numera försöker vi se till att vi träffas här hemma och då erbjuds annat än vanlig fika. Vi har märkt att det blir för mkt om man är och fika hos vänner flera gånger i veckan och barnen äter en massa.
  Och glass det får våra barn super sällan. Är vi hemma kan dom ibland få en hemmagjord glass på bär.

 2. Helena

  Vi väntade också ett bra tag med att introducera socker. Men nu får Alice en glass då och då plus att hon får smaka på tex bullar etc.
  Jag tror att man skall ta allt med en nypa salt. Så länge de inte erbjuds socker allt för ofta så tror jag inte det är farligt!

  Alice älskar bullar och vissa glassar. Dock så gillar hon inte söta drycker, så det är rätt skönt

 3. Linn - mamma till Theodor

  Jag tror det stämmer bra det där med att strikta förbud bara leder till hets, likt exemplet Jennie här före beskrev. Bättre att få smaka och äta lite lagom då och då. Bara det inte blir att vanliga måltider ersätts så är det väl ingen större fara liksom!

  Theodor har inte fått särskilt mycket godsaker än och han har inte heller verkat vilja ha särskilt mycket. Tänker så länge han inte verkar förstå skillnaden på en ballerina eller ett rån, så kan vi lika väl köra på rån (som han lyser upp som en sol över haha). Ingen idé att ge bara för att liksom!

  Sen har vi ju det lite annorlunda i och med att han är allergisk, han kan inte bara få smaka på det vi äter. När han bli större får vi tänka till innan vi sätter oss och smaskar på något framför honom, se till att det isf finns goda alternativ! 🙂

  Som sagt, allt är nog bra i lite lagom dos. Jag har själv aldrig haft godisförbud eller typ lördagsgodis, och heller aldrig hetsat efter godis. Sen är ju alla olika och vissa kanske behöver tydligare regler/begränsningar än andra, men inte totalförbud! 🙂

 4. Jennie - mamma till Leonard

  Jag är inte alls rädd för att ge leonard socker, dock sa jag när jag var gravid ” att mitt barn ska inte få nåt socker förrens han är typ 3, tänker inte ge han massa onödigt osv”
  Nu tycker jag tvärtom, gör man allt med sunt förnuft så är de ingen fara tycker jag. Jag ger ju givetvis inte Leo socker varje dag men han har fått äta tårta, bulle, kakor och någon enstaka godis som han hittade en gång i min väska. Har även köpt glass till honom men han hatar glass och kastar bara bort den, har testat ge han från min glass en gång men nej han gillar absolut inte de. Så nu vet jag ju att han inte gillar glass så då tänker jag vänta med de tills han bli större istället.
  Men tycket inte man ska tänka så mycket på ” nej de får du inte äta, det är socker i de” visar Leonard tex att han vill smaka på min kaka så får han göra de. Viktigt att de får utforska och känna efter själva med sina små smaklökar 😉 och de blir ju inte direkt överviktiga av att få då och då, tror senare att ge man de senare i livet så tycker dom att de är så jäkla gott så de äter ihjäl sig istället.

  Min lillebrors kompis fick tex aldrig socker hemma så när min lillebror hade barnkalas ( de var typ 5 år) och de serverades glass, kakor och de fick godis så åt bokstavligtalat denna kille upp allt som fanns på bordet. Stackarn fick ju aldrig äta sånt hemma så han åt ihjäl sig så fort de serverades sånt gott när hans mamma och pappa inte va i närheten.
  Aja, novell blev de nu! Haha. Men alla gör självklart som de vill, finns väl inget rätt eller fel i detta 🙂 kram

stats