Idas Mirakel

Tipsa mig!

God förmiddag!
Jag sitter på en filt i gräset medans Collin sover sin förmiddags lur i skuggan på altanen och min stackars sambo skrapar fönster på boen.
Igår kväll bjöds det på en riktig sommarkväll så vi hade fin besök av vårt gravida par Tony och Lina. Rätt lustigt när man ser någon nära va gravid och växa i den farten, man tyckte ju inte de gick så fort och att det märktes så väl på en själv men det syns verkligen skit mycket!
Så fint att va ”lagom” gravid under sommaren när man kan ha tunna fina klänningar och va så fin i bikini. Vinterkläderna som jag hade var så där roliga och ju mer tiden gick ju mindre kläder hade jag att välja bland så det blev leggings och H&M toppar. Men men slut gnällt 😉
Idag ska vi iaf packa för i morgon åker vi på semester! det blir en Sverige/Danmark semester med stopp i Kalmar, Ystad och Köpenhamn där min storasyster bor så inte nog med att det blir Collins första semester det blir också ”utomlands” hihi. 🙂
Jag har inte packat ett skit än och nu när det ska va så fint väder idag också så känns det så där att packa på dagen.
Men ni som semestrat med småttingar va ska man tänka på? Va glömde ni? Vad tyckte ni va det viktigaste att ha med?
Det kommer ju mest bli att vi promenerar omkring och kollar i butiker och på kanske göra olika sevärdheter och kanske nån dag vid nån strand om det hinns med så bärselen är ju ett måste men jag funderar även på om man ska ta med sittdelen till vagnen också just in case?
Har aldrig testat den men Collin finner ju sig inte länge i liggande position om han är vaken.
Va tycker ni? När bytte ni till sittdel?
Och slutligen ni som känner till Kalmar och Ystad vad bör man se? Några tips?
Haha slut på denna tjatmoster! 😉

20130713-103728.jpg

20130713-103736.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelica

  Här har du en ifrån Kalmar 😉 Kan nog inte säga att det finns så värst mycket att se här. Kanske iaf ta en tur till Kalmar Slott och gå lite i slottsparken om vädret tillåter! Båthamnen, en tur inne i stan? Hoppas ni får det trevligt här 🙂

 2. C A

  Vi var till Marbella, Spanien, när vår tjej var 3 mån. Bärselen var guldvärd att ha med när vi gick i butiker o. shoppa =) då hon inte orkade ligga i liggdelen tog man bara upp henne så orka hon ngn timme till. Sen så amma jag varsomhelst (parkbänk, gräset i park) när man va utomlands o inte ”kände” ngn 🙂 så då var filt/täcke bra att ha. Det e ju också bra o ha filt om man vill ta en picknick. Sen hade vi extra mycket ombytes kläder med då man inte kunde tvätta. Något som vi missa va att ta med blöjor (använder pampers), trodde att blöjorna var de samma världen över, men de va de verkligen inte, men det behöver ni ju inte tänka på.

  Vi har nu bytt till sittdelen på vagnen, hon e nu exakt 5 mån. Men hon är inte 100% stabil i sidled, så på var sida har jag rullat små filtar som stöd, funkar perfekt. Hon e så nyfiken av sig just nu så var verkligen läge att packa undan liggdelen, så hon nu kan vara med o kika på omgivningen. Vår sittdel (brio go) kan man nästan fälla ner i fullt liggläge, o de gör vi när de e dags för henne o sova. Fullt sittläge kommer vi inte ha förrän hon e helt stabil i alla lägen.

  Vi ska nu åka på semester till ”polska Rivieran” 🙂 Då ska sittdelen o. bärselen absolut med!

 3. Helena

  Kul med semester! Vi var precis i Skåne en vecka och det var underbart! Alice är ju ngn dag äldre än Collun men vi har använt sittdelen i några veckor då hon växte ur luggdelen. Den är fantastisk, speciellt nu när det är varmt ute. Plus att de får vara med lite.

  Vi tog med babysittern vilket va grymt. Och vi hade alltid med oss kokt avsvalnat vatten eftersom det var så var och Alice har slutat amma. De blir ju så törstiga i värmen!
  Njut av semestern och glöm inte bort att ha kul. De är så pass stora nu att det mesta funkar bara de får skugga och vätska/sömn!

  Stor kram

stats