Idas Mirakel

Träningsavslut och solkräms funderingar

Tjoho!
Ikväll var det sommaravslutning på gympan och det firades med ett hårt pass boxning och en citronkladdkaka på det!
Det känns i benen som att jag kommer få fira ner Collin med ett täcke för trappan i morgon 😉
Haha aja då vet man att man gett allt man har 😉

I morgon ska det va strålande sol och över 20 grader så shorts är fram plockade och vi är redo att kasta oss ut direkt efter frukosten 😉
Måste påminna mig själv om att köpa en ny smidigare solkräm till Collin. Den vi ha nu är så himla tjock så när man ska smörja in hans ansikte blir han rätt vansinnig kan jag lova 😉

Har ni några solkräms tips?

20140520-231059-83459023.jpg
Mammas lyckliga unge idag när vi handlade på Ica maxi 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sara

  Rekommenderar också den från Eco Cosmetics då de flesta andra solkrämer bara innehåller ren skit (läs gift!)

 2. Annelie

  Vi har ACO s från apoteket för small kids, solskyddsfaktor 50 med filter. Har bara använt den en gång men tyckte den var hyffsat lätt att smörja in och satt på bra och länge.

 3. Kajsa

  Jag är inte så förtjust i de flesta ”vanliga” hudvårdsprodukter, och med solkräm tycker jag det har kommit ut varningar och nya förbud i ingridienslistorna var och varannat år. Blev rekommenderad solkrämen från Eco Cosmetics som är utan nanopartiklar, konserveringsmedel, parabener mm, och är ekologiskt, inte testat på djur och helt klimatkompenserat. Haha vad pretentiöst det lät! Jaja, hursomhelst – vi är jättenöjda med den! Finns att köpa här:

  http://www.lifebutiken.se/life/produkter/Solkram1/Eco_Cosmetics_Solkram_Baby_Spf_50.ecp

 4. Jessica

  Godmorgon! Det här med solkrämer är inte lätt och speciellt inte när det kommer till vilken man ska välja åt sitt barn.
  Jag arbetar som hudterapeut på ett apotek och jag brukar alltid rekommendera La Roche Posay’s Anthelios för barn Spf 50+. Den är bra för känslig hud, parfymfri, lätt att smörja in, blir inte kletig och den har även mycket högt UVA-skydd, i det här fallet 39.
  Det är en djungel där ute med solskyddsmedel men lite tips är att alltid ta Spf 50+ (Spf anger hur högt UVB-skyddet är) samt titta efter PPD-märkningen som anger hur högt UVA-skydd produkten har. Det ska vara minst 1/3 av Spf-siffran.
  Sen är innebörden av vattenresistent lika med att produkten tål bad 4×20 minuter även om man alltid ska smörja in efteråt tycker jag.
  En fråga jag ofta får är hur mkt solkräm man ska använda och till en smörjning bör du ta en mängd motsvarande barnets hand full när den är kupad, alltså mer än vad man tror:-).
  Som alltid så är kläder det bästa solskyddet men hur kul är det för dom små att springa runt i kläder mitt i smällheta sommaren:-).
  Hoppas du inte tar detta inlägg som att jag försöker mästra dig eller ”läxa upp någon” utan jag brinner verkligen för att våra små ska vistas säkert i solen och vill guida folk i den snåriga djungeln av solskydd:-).
  Hoppas ni får en mysig dag! Kram

 5. Lina

  Vi har solkrämen från märket Evy. Rekommenderat den då den är fri från parabener och nanopartiklar, det är även den solkrämen hudläkare rekommenderar 🙂

stats