Idas Mirakel

Tuttar

Gissar att rätt många av er undrar över rubriken. Här i Jönköping säger man tuttar till nappar. Det har vi alltid gjort men endel undrar ju när man säger tuttar. 😉

Igår upptäckte jag att Collins inte allt för gamla tuttar (eller nappar) var sönder tuggade.
Där sugdelen är som bredast hade han tuggat och tuggat och tuggat så efter denna förslitning så har flera av hans tuttar gått hål på.
Fick typ panik och såg direkt en kvävning framför mig.
Usch va fasansfullt.
Så igår slängdes alla tuttar som var gamla och så köptes det många nya.
Fick med mig några nappar av latex av misstag. Vet inte riktigt varför jag ogillar dem men har aldrig köpt såna till Collin men jag antar att de givetvis är lika säkra och han verkar gilla dem så det får väl gå denna gång då.
image
Det luriga med tutteriet är ju att det alltid kommer fram en massa tuttar som legat gömda i någon leksksförvaring vilket vi nu måste vara snabba med att slänga innan de går sönder helt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ♥ Sojka ♥

  hahahahhaha jag dör!! Ja tuttar betyder ju bröst! Heter det inte så överallt. Och andra sidan så är det ju istället för tuttar man har det.
  Lät så kul att han hittade några för gamla tuttar hahah
  kram fina! <3

 2. Lena

  Pratade med en kvinna på Bambino idag (de som tillverkar Mam-napparna) ang en incident i helgen när min son lyckades få in en hel napp bakochfram i munnen (fråga inte hur…) Hon rekommenderade latexnappat framför silikon när barnen fått tänder eftersom latex tydligen är svårare att bita sönder.

  1. idasmirakel

   Lena: Jaha se där! Du då ska ja absolut testa dem. Nu när du säger det så kan jag nästan förstå varför för silikonen är ju hårdare och känns som de är lättare tar stryk vid tuggning.
   Tack snälla du för detta svar!
   Kram 🙂

stats