Idas Mirakel

Vecka 28 (27+0)

Hej och välkommen till vecka 28 (27+0).
Denna vecka har som alla andra veckor gått väldigt fort.
Gravid-strecket man får rakt  över magen har börjat synas mer och mer, i början var det bara från naveln och ned men nu syns det ovanför naveln också dock svårt att få på bild.
Tycker den randen är fin och har faktiskt längtat lite efter den så knäpp är jag, fast det är nog för jag älskar så att vara gravid att jag vill ha alla de trevliga och mysiga ”symtomen”…
Denna vecka har Alex fått känna med handen på magen när bebis hickar! Trodde aldrig det skulle gå att känna så väl men det gjorde han, så roligt när Alex får känna och uppleva lite han också.
Bebis håller mig vaken mest hela nätterna nu för tiden och även om jag fortfarande ligger på magen så måste jag vara snabb så bebis inte åker allt för långt åt det håll jag tänkt ligga på för då känner man det direkt och jätte väl att man ligger på honom?! usch va otäckt men då välter jag över på andra sidan och skakar över honom så flyttar han sig förhoppningsvis lite iaf. 😉
Låg en natt och filmade magen och oj jag blev nästan rädd att han skulle sparka igenom magen för det syntes verkligen skit mycket och då filmade jag med en iphone kamera i dåligt ljus och det ser ut som alien ska titta ut när som 😉
Skickade denna filmen till några vänner och familj så de också får se hur livlig denna lilla kille kommer bli..
Allt blir mer och mer tungt och jag känner av att jag är större och anfådd är jag mest hela tiden tycker jag.
Mår iaf fortfarande mycket bra och förutom att han vänder på mitt dygn när han sparkar för glatta livet på natten så är allt bra.
Kan inte riktigt förstå att idag är det 90 dagar/ 3 månader kvar till prinsen kommer.
Va jag längtar!

Blev visst onsdag innan detta inlägg kom upp på bloggen men va gör det om hundra år?

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram. Fast när vi var på förlossningen i fredags så räknade dem ut att han var lite liten så han ligger nog på 950g nu.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats